Irma van Hof overhandigt namens de Hessenrijders aan Simone Winkelhorst van Muziekvereniging Hummelo en Keppel de donatie. Foto: Wim van Hof
Irma van Hof overhandigt namens de Hessenrijders aan Simone Winkelhorst van Muziekvereniging Hummelo en Keppel de donatie. Foto: Wim van Hof

Hessenrijders ondersteunt Muziekvereniging Hummelo en Keppel

LAAG KEPPEL - Schaats- en skeelervereniging de Hessenrijders uit Laag-Keppel organiseerde tien jaar lang de Keppelrun. Het hardloopevenement voor beginnende en ervaren hardlopers door de dorpen Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Hummelo en Achter-Drempt is populair bij het hele gezin. Inmiddels heeft de vereniging de organisatie van de Keppelrun overgedragen en zocht ze een bestemming voor het positieve saldo.

Voorzitter Irma van Hof: "De Keppelrun is een evenement van onze gemeenschap want zonder al onze vrijwilligers was het nooit zo'n succes geworden. Het geld dat we bij elkaar hebben gespaard, willen we dan ook besteden aan lokale initiatieven die onze gemeenschap raken. In de afgelopen maanden hebben we daar binnen het bestuur naar gezocht waarbij we de voorkeur hebben gegeven aan initiatieven die te maken hebben met bewegen en gericht zijn op de toekomst."
Afgelopen zomer vond de schaats- en skeelervereniging daarvoor het eerste doel. Nederlands kampioen skeeleren Arjan Mombarg uit Vorden, sponsor van de Hessenrijders, werd gesteund met zijn actie om in 24 uur geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. En met succes want hij verbrak het afstandsrecord door 617,7 kilometer te skeeleren.
Vorige week werd Muziekvereniging Hummelo en Keppel verblijd met een bijdrage voor een elektronisch drumstel en nieuwe trommels. Die donatie was meer dan welkom, zegt Simone Winkelhorst, voorzitter van de muziekvereniging: "We zijn begin vorig jaar gefuseerd waardoor onze muzikanten beschikken over verschillende merken trommels. Wij horen zelf duidelijk een verschil in klank en wilden daarom graag één merk. En het was al langer onze wens om onze drummer ook thuis in stilte te kunnen laten oefenen met een elektronisch drumstel. Het is echt super dat we dat dankzij deze bijdrage hebben kunnen realiseren want dat hadden we anders nog even moet uitstellen."
De Hessenrijders levert de komende tijd aan nog drie lokale doelen een bijdrage. "Maar welke dat zijn, houden we nog heel even geheim", laat voorzitter Irma van Hof weten.


www.hessenrijders.nl

Meer berichten