Slagwerkdag in Voor-Drempt

HUMMELO EN KEPPEL - Een dag vol slagwerk in Voor-Drempt. De slagwerkgroep van Muziekvereniging Hummelo en Keppel houdt daar op zaterdag 9 maart een slagwerkdag en heeft groepen uit Huissen, Opheusden en Harlingen te gast. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijk stuk.

Na eerdere deelnames aan door anderen georganiseerde slagwerkconcerten is de slagwerkgroep van Muziekvereniging Hummelo en Keppel nu zelf gastheer. Iedere groep treedt 's avonds een half uur op. De groepen hebben een bijzonder programma ingestudeerd, met melodische en ritmische stukken.
De slagwerkgroep uit Harlingen is een vreemde eend in de bijt. Zij zijn als enige groep ongestemd, maar zullen het publiek opzwepen met bijzondere ritmes. De overige slagwerkgroepen hebben de beschikking over melodische instrumenten en spelen bekende melodieën. Maar ook deze drie groepen slagwerkers zijn héél divers in hun repertoire.
De muzikanten komen 's middags al bij elkaar om gezamenlijk te repeteren voor het bijzondere slotstuk. Daarnaast geven de slagwerkers uit Harlingen 's middags workshop aan alle deelnemers.
Het concert wordt gehouden in het Dorpshuis te Voor-Drempt (Kerkstraat 89). Het begint om 19.30 uur en is vrij toegankelijk.

Meer berichten