'The Notebook' bij Filmhuis Hummelo

HUMMELO - Een romantische klassieker staat voor vrijdagavond 22 februari gepland bij het Filmhuis Hummelo: The Notebook (2004). In deze film spat de chemie tussen de acteurs Ryan Gosling en Rachel McAdams van het scherm af. Mede hierdoor heeft de film meerdere nominaties gekregen en awards gewonnen.

Allie Hamilton komt begin jaren veertig naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf het eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij. Op het eerste gezicht lijkt The Notebook een klassieke romantische film. Twee geliefden die elkaar vinden, elkaar door een oorlog verliezen maar later weer terugvinden. Toch zit er een complexe laag onder het verhaal waarbij de ziekte van Alzheimer een grote rol speelt. Het verhaal wordt verteld aan de oudere Allie vanuit het notitieboek dat Noah heeft bijgehouden. Bij het vertellen van de verhalen gaat het om het vinden van de herkenning bij Allie en het publiek beleeft samen met haar de historische beelden.
In de wintermaanden vertoont Dorpshuis Hummelo iedere maand een mooie film onder de noemer Filmhuis Hummelo. Dit is de vierde film van het seizoen, er volgt er nog één. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de Spar in Hummelo of aan de deur. Aanvang 20.30 uur. Reserveren is aan te raden. Dit kan via bestellen@dorpshuishummelo.nl.

www.dorpshuishummelo.nl

Meer berichten