Reuma-collectanten gezocht

HUMMELO - In de week van 18 tot en met 23 maart is weer de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland (voorheen het Reumafonds). Er zijn nog vrijwilligers nodig in Hummelo en Hoog Keppel.

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt de mens - thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en gewrichten die moeilijk bewegen.
Ook dit jaar zetten duizenden vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte. Daarnaast geeft ReumaNederland ook voorlichting en ondersteuning voor patiëntenactiviteiten en worden de belangen behartigd van mensen met reuma in de politiek en zorg.
Informatie bij regiocoördinator Monique van 't Sant (tel. 0314-381304), bij ReumaNederland in Amsterdam (tel. 020-5896471) of via een e-mail aan vrijwilligers@Reumanederland.nl. Collectanten kunnen zich opgeven bij reumanederland.nl/werving-vrijwilligers.

Meer berichten