Cross- en endurokampioenen VAMC. Foto: Henk Teerink
Cross- en endurokampioenen VAMC. Foto: Henk Teerink

V.A.M.C. huldigt jubilarissen en kampioenen

VORDEN - Afgelopen zaterdagavond vierde de Vordense motorclub V.A.M.C. de Graafschaprijders haar jaarlijkse feestavond bij café/restaurant de Herberg. Tijdens de feestavond werden ook de jubilarissen en kampioenen gehuldigd.

Er waren zeven personen 25 jaar lid, twee 40 jaar en nogmaals zeven leden 50 jaar lid van de Vordense auto- en motorvereniging. Niet iedereen kon aanwezig zijn door verschillende omstandigheden. Degenen die aanwezig waren, kregen als dank een speldje en mooie bos bloemen uitgereikt door het bestuur. Zonder de 25- en 40-jarige jubilarissen tekort te doen noemen we toch speciaal even de leden die 50 jaar lid zijn: Derk Mogenzomp, Dinnie Velhorst, Gerard Versteege, Henk Groot Roessink, Anton Eijkelkamp, Ab klein Brinke en Bennie Horsting.

Na de jubilarissen werd er aandacht geschonken aan de kampioenen van de clubwedstrijden, enduro en afdeling toer. Jakimo Malawau, Marten Zilvold en Ties Hellegers waren afgelopen jaar kampioen geworden bij de clubwedstrijden in de klassen: 125cc, recreanten klasse en open klasse. Ties Hellegers was trots dat hij de Delden trofee in ontvangst mocht nemen. Noor Bergsma JE1 en Koen van Dort JE2 kregen een warm applaus van de aanwezigen omdat ze kampioen waren geworden bij de jeugd enduro. Ruben Wagelaar mocht ook naar voren komen nadat hij een huzaren stukje had geleverd. Ruben werd kampioen bij de enduro in de categorie nationalen.

Teammanager van het club enduro kampioenschap Johannes van Kempen mocht samen met Robin Nijkamp en Jan Willem Arendsen het podium betreden voor het behalen van de clubrijders. Helaas konden de andere twee heren die die het team ook vertegenwoordigen niet aanwezig zijn. Oud-gediende Joop Wuestenenk die bij het inventaris van de V.A.M.C. niet weg te denken is, werd kampioen in de afdeling toer binnenland. Wouter Memelink kreeg de Schoenaker - toer – trofee uitgereikt en was tevens de toer kampioen buitenland. Al deze rijders kregen een prachtige beker en de daarbij behorende bos bloemen mee naar huis.

Erik Kleinreesink werd sportman van het jaar en kreeg daarbij een oorkonde overhandigd. Hij heeft in het verleden vele kampioenschappen voor zich opgeëist. Daarnaast was en is hij zeer actief in de vereniging en doet hij veel goed werk voor de club. Erik kreeg dan ook een aantal cadeaus uit handen van het bestuur. Van het aanwezige publiek kreeg Erik een warm applaus. De prijsuitreikingen waren maar een klein gedeelte van de avond. De rest van de avond speelde er een fantastische band die de sfeer er goed in kreeg. De meest prachtige verhalen kreeg men te horen van afgelopen seizoen maar vooral van het verleden. Kortom een geslaagd feestje van de V.A.M.C.

Meer berichten