De vier initiatiefnemers, v.l.n.r.: Ferdy Groot Nibbelink, Lennart Hendriks, Wilco Idzerda en Remco van Rheen. Foto: PR
De vier initiatiefnemers, v.l.n.r.: Ferdy Groot Nibbelink, Lennart Hendriks, Wilco Idzerda en Remco van Rheen. Foto: PR (Foto: )

Fysiopraktijken Zelhem werken samen om blessurezorg voor sporters te verbeteren

ZELHEM - Fysio Zelhem en Janssen van Dijke fysiotherapie slaan de handen ineen op het gebied van sportblessures. Zij gaan samenwerken om de sportblessurezorg in de regio Zelhem e.o. te verbeteren. Het samenwerkingsverband heeft de naam Sportblessure Collectief Oost (SCO) gekregen.

De samenwerking komt voort uit een vraag van vele sporters in de regio Zelhem, namelijk een snelle en doelmatige interventie om het sporten weer spoedig op te kunnen pakken. Wilco Idzerda van Fysio Zelhem: "We merken dat er behoefte is aan structurele en professionele begeleiding of advies op maat bij blessures. Op dit moment lopen sporters met blessures vertraging op in hun herstel door te lang te wachten. Dat willen wij voorkomen door dit unieke initiatief. Door een samenwerking aan te gaan met onze collega's kunnen wij nog beter inspringen op dit vlak." Remco van Rheen van Fysiotherapie Janssen van Dijke is het hier helemaal mee eens: "Beide praktijken hebben immers de kennis en kunde om sporters een goed advies te geven en willen dit door het SCO vorm geven. Tevens is de samenwerking bijzonder te noemen omdat twee fysiotherapiepraktijken gezamenlijk deze sportieve 'handschoen' oppakken".

Diverse sportclubs in de regio Zelhem hebben aangegeven gebruik te willen maken van dit initiatief. Zij zullen hun leden hier actief over gaan adviseren om in het geval van blessures advies te gaan inwinnen bij een van beide praktijken, zodat er geen tijd verloren gaat.

Sportspreekuur
Elke maandagochtend tussen 8.00 tot 8.30 uur zorgt Fysio Zelhem voor het gratis inloopspreekuur en maandagavond van 19.00-19.30 uur kan men binnenlopen voor advies bij een blessure bij Janssen van Dijke fysiotherapie. Het sportspreekuur is bedoeld voor sporters die een blessure hebben opgelopen en dit kan zonder verwijzing van de huisarts. Tijdens dit spreekuur vindt een snelle beoordeling plaats naar de oorzaak van de klachten. Er wordt een advies gegeven aan de sporter, wat deze het beste kan gaan doen om snel van de blessure af te komen. Indien noodzakelijk wordt er een aanvullend onderzoek ingepland, een behandeling opgestart of doorverwezen naar een huisarts.

Voor meer informatie over het Sportblessure Collectief Oost (SCO), kan men contact opnemen met een van beide praktijken. Janssen van Dijke fysiotherapie is gevestigd aan de Ambachtsweg 16 en Fysio Zelhem aan de Magnoliaweg 104 in Zelhem.


Janssen van Dijke fysiotherapie: 0314-625150

Fysio Zelhem: 0314-625333

Meer berichten