Annique Roes is finaliste Miss Teen of Gelderland 2019. Foto: Sefo Joost de Bruijn
Annique Roes is finaliste Miss Teen of Gelderland 2019. Foto: Sefo Joost de Bruijn

Annique Roes finaliste Miss Teen of Gelderland 2019

LAAG KEPPEL - Annique Roes (15) is geselecteerd als finaliste van Miss Teen of Gelderland 2019. Tijdens de castingdag op zondag 20 januari was zij een van de vijftien mooiste tienermeiden van Gelderland van deze vijfde editie. De finale is op 30 maart in het Veluvine Cultureel Centrum Nunspeet. De mooiste Miss Teen gaat Gelderland vertegenwoordigen tijdens de finale van Miss Teen of the Netherlands 2019.

Door Liesbeth Spaansen

Wat deze finaleplaats extra bijzonder maakt, is dat het de tweede keer is dat Annique een finaleplaats behaalde. "In 2018 stond ik samen met mijn zus Milou in de finale, maar toen kon ik als jongste deelneemster geen prijzen winnen." De Miss Teen-verkiezing is voor meisjes tussen 15 en 18 jaar en Annique was toen 14. Milou werd als tweede gekroond tot First Runner Up, Annique ging naar huis met een koffer vol ervaring.

"Ik sport veel, leef zo gezond mogelijk en heb nu de 90-60-90 bereikt," vertelt Annique, die ook verhuisde van Hummelo naar Laag-Keppel en op het Briantcollege in Arnhem begon met de horecaopleiding. "Ik sta na vorig jaar steviger in mijn schoenen en voel me zekerder."

Annique is erg gemotiveerd om voor de winst te gaan. Naast kijken naar haar grote voorbeeld Doutzen Kroes timmert zij al aardig aan de weg. "Voor de Facefacts Academy in Arnhem zijn Milou en ik sinds vorig jaar model voor de opleiding Visagie en staan na het opmaken door een visagist voor de camera van fotograaf Michel Zoeter." Daarnaast is Annique fotomodel voor modewinkels. "Ik wil model worden en heel graag lopen als Victoria's Secret Angel," zegt Annique beslist.

Tijdens de castingdag op 20 januari in Hotel van der Valk – De Cantharel in Apeldoorn stelde Annique zich voor tijdens de voorstelronde, bikinironde en Engelse vragenronde. "Dit keer gingen van de 65 tieners vijftien Miss Teens door en van 55 beauty's eveneens vijftien. We trainen aankomende maanden samen voor de Gelderse finale om de week op zondag in Club Pellikaan in Apeldoorn."

Ze worden gecoacht door presidenten Bjorn von Schomberg en Charina Bartels en sporten onder leiding van personal trainer Yvonne van Gemert van Sportschool Club Pellikaan. Daarnaast staan sociale mediatraining, presentatie training, catwalk training, een complete make-over en fotoshoots met Martin van den Tweel op het programma.

Een goede Miss is niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen. Daarom zamelen zij geld in voor een goed doel, de Linda Foundation. "Ik heb al verschillende acties via Instagram opgestart en verkocht al veel lootjes voor 1,50 euro waarbij One By One wimperextensions of Henny Brows gewonnen kunnen worden," vertelt Annique enthousiast. "Binnenkort doe ik ook een winactie voor acrylnagels en heb een bevriende kapper die een knipbeurt voor jongens beschikbaar wil stellen. De verkoop gaat goed, ook leraren van school doen mee met lootjes kopen, al willen die niet meedoen met de loterij."

Zaterdag 30 maart is de Gelderse finale in het Veluvine Cultureel Centrum Nunspeet. Annique heeft nog geen jurk gekozen. Ze lacht. "Ik weet wel dat ik dit jaar meer wil opvallen."


https://www.facebook.com/MissBeautyofGelderland
Instagram @AnniqueRoes
Instagram @MissteenAnnique

Meer berichten