Medewerkers van Buurtzorg Zelhem vieren het tienjarig jubileum. Foto: Fotograaf Zelhem
Medewerkers van Buurtzorg Zelhem vieren het tienjarig jubileum. Foto: Fotograaf Zelhem

Jubileum voor Buurtzorg Zelhem

ZELHEM - Precies tien jaar geleden startte een zevental enthousiaste wijkziekenverzorgenden en wijkverpleegkundigen in Zelhem met het toen nog nieuwe concept genaamd Buurtzorg. Buurtzorg Zelhem groeide in die jaren uit van één naar drie teams, die alle drie geheel zelfstandig werken en klein zijn om zo de lijntjes kort te houden.

Buurtzorg Zelhem bestaat uit professionele wijkverpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden die verpleging en persoonlijke verzorging thuis leveren na ziekenhuisopname of aan zelfstandig wonenden. Er wordt uitgegaan van de mogelijkheden die mensen zelf hebben en willen zelfstandigheid bevorderen. Samen met een persoonlijk begeleidster wordt er gekeken naar de zorgbehoefte en als het nodig is, wordt er met verschillende disciplines samengewerkt om zo tot een goede zorgverlening te komen.

Inmiddels is zowel Buurtzorg Nederland als Buurtzorg Zelhem enorm gegroeid tot een organisatie waar behalve Buurtzorg wijkverpleging ook nog andere Buurtzorg initiatieven zijn zoals: Buurtdiensten, Buurtzorg Jong, Buurtzorghuis, BuurtzorgT, Buurtzorgpension en Buurtzorg Kraam. Buurtzorg Zelhem levert ook palliatieve zorg in de laatste fase van het leven. Dan wordt samengewerkt met de huisarts en een gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg.

Voor meer informatie over Buurtzorg Zelhem, bel 06-13152104 of mail zelhem@buurtzorgnederland.com.


www.buurtzorgnederland.com

Meer berichten