Cursus Kunstgeschiedenis in bieb Zelhem

REGIO/ZELHEM - Eind januari begint er een nieuwe cursus kunstgeschiedenis in de bibliotheek in Zelhem. Deze lezingencyclus wordt gegeven door Iris Maalderink-Besselink in samenwerking met de Galerie Bibliotheek Zelhem.

De cursussen worden gehouden op maandagochtend (aanvang 10.00 uur), woensdag- en donderdagavond (aanvang 20.00 uur) en duren ongeveer twee uur, inclusief een (koffie)pauze. De vijf lezingen zijn verdeeld over tien weken. De kosten bedragen 60 euro en voor Vrienden van de galerie 55 euro. Omdat de cursus zowel op de maandagochtend als op de woensdag- en donderdagavond gegeven wordt, is het mogelijk om incidenteel te wisselen.

Cursusdata:
Woensdagavond 30 januari, 13 en 27 februari, 13 en 27 maart; donderdagavond: 31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart; maandagochtend: 4 en 18 februari, 4 en 18 maart en 1 april.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door te mailen naar: a.maalderink@hccnet.nl. Graag in de mail even doorgeven welke avond de voorkeur heeft. Telefonisch aanmelden kan ook: Iris Maalderink-Besselink, 0314-621744.

Over Iris Maalderink
Kunsthistorica Iris Maalderink werkt onder andere als rondleidster in het Kröller-Müller Museum in Otterlo, Museum MORE in Gorssel en in Kasteel Ruurlo. Daarnaast geeft zij al ruim tien jaar cursussen kunstgeschiedenis die zijn opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Deze keer is het thema: Vijf hedendaagse kunstenaars.
De kunst van onze eigen tijd is heel divers. Kunstenaars hebben een heel scala aan mogelijkheden om hun ideeën vorm te geven. Steeds meer kunstenaars maken zowel foto's, video, performances, landschapskunst, sculpturen, als installaties. Daarnaast kan er ook zomaar een schilderij in hun oeuvre worden opgenomen. Naast deze multidisciplinariteit vervagen ook de grenzen tussen kunst en niet-kunst, tussen westerse en niet-westerse beeldtradities. In de nieuwe cursus kunstgeschiedenis wordt er daarom aandacht besteed aan kunstenaars van deze tijd. Elke avond zal er één kunstenaar centraal staan. De kunstenaars die besproken zullen worden zijn: Damien Hirst, Anish Kapoor, Roni Horn, Isa Genzken en Pierre Huyghe.

Meer berichten