Marjanne Broeder zet met jubilaris Els van Egteren alle vrijwilligers in het zonnetje. Foto: PR
Marjanne Broeder zet met jubilaris Els van Egteren alle vrijwilligers in het zonnetje. Foto: PR

'Zonder vrijwilligers als Els van Egteren bestaat de Zonnebloem niet'

25 jaar vrijwilliger van Zonnebloem Zelhem-Halle

ZELHEM/HALLE - Tijdens haar vrijwilligersnieuwjaarsbijeenkomst heeft Zonnebloem Zelhem-Halle vrijwilliger Els van Egteren in het zonnetje gezet. En daarmee alle vrijwilligers die het werk van de Zonnebloem mogelijk maken. Ook werd vooruitgekeken op alle activiteiten die dit jaar op de planning staan. Het werk waar al die vrijwilligers voor nodig zijn.

Jubilaris gehuldigd
Els van Egteren is al 25 jaar vrijwilliger voor de Zonnebloem Zelhem-Halle. Volgens Zonnebloem-voorzitter Marjanne Broeder heeft ze al die jaren op de achtergrond het vrijwilligerswerk gedaan dat de Zonnebloem zo'n mooie organisatie maakt. "Els is een van de vele stille krachten waar wij altijd op kunnen vertrouwen. Ze heeft in al die jaren ontelbaar veel bezoeken gebracht aan ouderen en eenzamen in onze gemeente. Ze heeft vele kilometers achter rolstoelen gelopen. Meer dan 5000 loten verkocht. En niet te vergeten honderden pannenkoeken gebakken. Daarmee is zij, net als heel veel andere vrijwilligers, van onschatbare waarde voor de Zonnebloem."
Om dat te benadrukken is Els op vrijdag 4 januari in het zonnetje gezet en ontving ze de speciale Zonnebloemspeld. Marjanne Broeder benadrukt daarmee hoe belangrijk mensen als Els zijn voor de Zonnebloem. "Bij vrijwilligerswerk zijn mensen nodig die de club besturen. Maar waar we echt niet zonder kunnen, zijn de vrijwilligers die in het veld werken." Ze roept daarom ook iedereen op om zich als vrijwilliger te melden bij de Zonnebloem. "We kunnen altijd mensen gebruiken. Het kost een beetje tijd maar je krijgt er veel waardering en energie voor terug."

Veel activiteiten in 2019
Tijdens de bijeenkomst op 4 januari werden de activiteiten voor de deelnemers van Zonnebloem Zelhem-Halle gepresenteerd. Ria Wesselink, hoofdactiviteiten van Zonnebloem Zelhem-Halle, heeft er zin in: "Het begint op 19 januari met onze Nieuwjaarsmiddag voor Zonnebloemgasten. Het volgende hoogtepunt is de boottocht naar de Weerribben in april. En vergeet het winterbuffet niet, dat eind oktober gepland staat." En dat is nog maar een korte opsomming volgens Ria Wesselink. Want ook de jaarlijkse bingo is altijd een groot succes, net als tal van kleinere uitstapjes, zoals het mannenuitje in het najaar. "We kregen te horen dat veel mannen het ook leuk vinden om gewoon onder elkaar te zijn. Dus doen we dit jaar ook een uitje voor hen."

Iedereen is welkom
Met zoveel activiteiten is het logisch dat er nooit genoeg vrijwilligers zijn. Maar ook het aantal deelnemers kan altijd omhoog vinden Broeder en Wesselink. "We zijn er voor iedereen met een fysieke beperking door een handicap, ziekte of leeftijd. Voor die mensen is het niet vanzelfsprekend dat ze nog op vakantie gaan of dat er mensen over de vloer komen. In deze jachtige tijd vergeet je dat soms. En daarom bieden wij dat."

Meer berichten