Zelos JO11-1 kampioen tweede klasse

Algemeen

ZELHEM - Op zaterdagmorgen 15 december was het zover, dit was de dag dat Zelos JO11-1 kampioen kon worden in de tweede klasse. Een grote prestatie want deze zelfde groep jongens werd in mei 2018 ook al kampioen in de vierde klasse.

De competitie was tot het laatste moment bijzonder spannend, want met nog een inhaalwedstrijd te gaan, stond de ploeg nog op plek 4 met 1 punt achterstand op de drie koplopers welke al uit gevoetbald waren. Er moest dus gewonnen worden, uitgerekend tegen hun angstgegner Pax uit Hengelo.

Dat er spanning van de ploeg was goed te zien, en binnen 30 seconden was de achterstand al een feit. Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden was meer dan duidelijk. Langzaam maar zeker kwam Zelos beter in hun spel, met heel strijd en passie was de achterstand met de rust reeds om gezet naar een 4-1 voorsprong. Waarna de tweede helft een formaliteit bleek, eindstand 9-3.

Mevrouw De Vries uit Doetinchem, moeder van trainer Marco de Vries, kon het niet geloven wat hier gebeurde. Ze was nog nooit bij een voetbalwedstrijd geweest, en wilde graag nog even met de kersverse kampioenen op de foto.