De Ulftse Nachtegalen. Foto: PR
De Ulftse Nachtegalen. Foto: PR

Nachtegalen laten van zich horen

HOOG KEPPEL - Op zondag 23 december vindt in de Dorpskerk in Hoog-Keppel een Kerstconcert plaats door De Ulftse Nachtegalen met vocaal ensemble Luscinia. Aanvang 15.30 uur.

De Ulftse Nachtegalen is een jeugdkoor onder leiding van dirigent Ben Simmes. In hun inmiddels 56-jarig bestaan heeft het veel goodwill opgebouwd in de Achterhoek met honderden optredens, met o.a. solisten als Ernst Daniël Schmidt, John van Halteren, Henriëtte van Lith. Of met het vocaal ensemble Luscinia en diverse Mannenkoren uit de Achterhoek. Er werd met succes deelgenomen aan diverse internationale muziekfestivals in binnen- en buitenland. Begin dit jaar is het tijdens het Nederlandse Korenfestival Gelderland verkozen tot het beste Gelderse jeugdkoor. Ook werd de NKF Publieksprijs Gelderland gewonnen.

Luscinia (Latijn voor Nachtegaal) is het logisch vervolg op 'De Ulftse Nachtegalen'. Verreweg de meeste leden van Luscinia komen immers voort uit het jeugdkoor. Soms zitten daar wel enkele jaren tussen van studie of werk maar vaak keert de heimwee terug naar die gezellige tijd en fraaie koorzang van weleer. Dat de keuze steevast valt op met name het klassieke repertoire is ook al een erfenis vanuit het jeugdkoor. Juist de meer pittige werken blijven hangen in de hoofden van de meeste zangeressen. De afgelopen 16 jaar heeft Luscinia, eveneens onder leiding van Ben Simmes, behoorlijk aan de weg getimmerd met prachtige concerten en uitvoeringen.

Entree 12,50 euro, zaal open vanaf 15.00 uur. Reserveren niet mogelijk.


www.dorpskerkhoogkeppel.nl

Meer berichten