Fractie PvdA Bronckhorst helpt bij nieuwkomer. Foto: PR
Fractie PvdA Bronckhorst helpt bij nieuwkomer. Foto: PR

Leden PvdA-fractie Bronckhorst helpen bij nieuwkomer

BRONCKHORST - De PvdA-fractie van de gemeente Bronckhorst heeft op zaterdag 15 december, in samenwerking met Present Bronckhorst, een jonge nieuwkomer geholpen om van het hem toegewezen huis een thuis te maken.

De jonge man, van Syrische afkomst, woont sinds een jaar of twee in Nederland. Hij heeft inmiddels werk en gaat naar school, maar zolang hij bij zijn ouders woonde, ging zijn inkomen naar het ondersteunen van zijn ouders die een uitkering ontvangen. Op zichzelf gaan wonen leek de beste optie. Hij kreeg een woning toegewezen in de gemeente Bronckhorst. Financieel beschikte hij niet over voldoende middelen om zijn huis bewoonbaar te maken. Ook had hij in zijn nieuwe, directe omgeving geen mensen die hij om hulp kon vragen. Vluchtelingenwerk benaderde Present met de vraag of zij iets voor hem konden doen.

Tegelijkertijd ontving Present een aanbod van een groep vrijwilligers die graag iets wilden betekenen voor een ander. De match was snel gemaakt en zo gingen vier leden van de PvdA-fractie onder het genot van gezelligheid en met daadkracht aan het werk.

Het project was goed voorbereid en georganiseerd door Present Bronckhorst. Bijgestaan door een vaste vrijwilliger van Present én de nieuwe bewoner zelf werd in no-time een laminaatvloer gelegd in het appartementje. Daarnaast werden nog wat schoonmaakklussen gedaan en bood één van de vrijwilligers spontaan aan om thuis te kijken of hij nog huisraad over had voor de verdere inrichting. De jonge nieuwkomer was heel blij met het resultaat en erg dankbaar dat mensen dit voor hem wilden doen.

Al met al was het een goede match met een buitengewone opbrengst. Eén van de fractieleden liet weten dat deze klus een geweldige manier is om bij te dragen aan de integratie van medelanders: "Het geeft een meer dan goed gevoel om mensen praktisch te kunnen helpen en hun bestaan perspectief te geven. Wat is er mooier dan een brede glimlach op een gezicht te zien, als een woning klaar wordt gemaakt voor bewoning en er op die manier voor te zorgen dat een statushouder kan gaan genieten van een eigen plek om zich thuis en veilig te voelen. In de wetenschap dat hij er niet alleen voor staat, dat er mensen zijn die zich verbonden voelen en zich daarvoor willen inzetten".

Ook de contactpersoon van Vluchtelingenwerk was enthousiast: ''Uitstekend, alles was tot in de puntjes verzorgd. Er was een goede samenwerking en de cliënt is zeer tevreden met het resultaat. Hij heeft er geen woorden voor."

Het gevoel van saamhorigheid en enthousiasme is het klusteam het meest bijgebleven. Het resultaat mag er zijn en roept op tot meer initiatieven. Lijkt het je een goed idee om als collega's, vrienden of familie een speciaal uitje te plannen en op deze manier andere mensen te helpen en te ontmoeten? Present Bronckhorst kan je van dienst zijn om dit organiseren. Kijk voor meer informatie op de website of bel met Hilde Colenbrander, coördinator Present Bronckhorst.


06 - 151 366 87

www.presentbronckhorst.nl

Meer berichten