Ons Huis in Hengelo viert vijftigjarig jubileum in 2019. Foto: Patrick Riethorst
Ons Huis in Hengelo viert vijftigjarig jubileum in 2019. Foto: Patrick Riethorst

Vijftigjarig jubileum Ons Huis

HENGELO - Op 29 januari 2019 is het precies 50 jaar geleden dat de officiële opening van het Hervormd Gemeentecentrum Ons Huis plaatsvond. Dit wil het team van Ons Huis niet ongemerkt voorbij willen laten gaan en organiseert daarom een feestweekend op 1, 2 en 3 februari 2019. De aftrap met een open huis vindt plaats op vrijdag 1 februari van 16.00 tot 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom om dit te komen vieren onder het genot van een hapje en een drankje en kennis te maken met alles wat er plaatsvindt bij Ons Huis. Door middel van een PowerPoint-presentatie worden beelden getoond van het verleden en het heden, waarin de ontwikkeling van het ontmoetingscentrum door de jaren heen te zien is.

Op zaterdag 2 februari gaat men terug in de tijd van het vinyl met 'Disco 72'. Een grote groep vaders, moeders, opa's en oma's van nu zullen zich nog de discoavonden met discoteam Rotation in Ons Huis herinneren. Om dit gevoel nog een keer te beleven is iedereen, jong en oud, welkom voor een eenmalig optreden van discoteam 'Rotation' met plaatjes van vroeger, van de Stones tot Arne Janssen, van de Sweet en Bonnie St. Claire tot Ike en Tina Turner. Om destijds de discoavonden te kunnen bezoeken moest je lid zijn van 'Disco 72'. De duplicaat lidmaatschapskaarten van toen, met pasfoto, zijn bewaard gebleven. Bezoekers van de komende discoavond kunnen, als ze zich legitimeren, hun eigen lidmaatschapskaart met daarop de pasfoto van toen terug ontvangen. De kaartverkoop voor de discoavond van 2 februari start binnenkort.

Het feestelijke jubileumweekend wordt afgesloten op zondag 3 februari om 10.00 uur met een feestelijke kerkdienst, waarin Ds. Aleida Blanken voor gaat. Aan deze dienst werken verder een groot projectkoor onder leiding van Rob Mullink en een blazersensemble van Crescendo mee. Na afloop is er natuurlijk koffie en thee met wat lekkers.

Op de hoogte blijven van de festiviteiten, volg 'Ons Huis' op Facebook of bezoek de website. De feestcommissie wil graag aan iedereen die nog oude foto's van 'Ons Huis' heeft of van activiteiten die daar plaatsvonden, vragen of zij deze mogen inscannen zodat deze tijdens de Powerpoint-presentatie gebruikt kunnen worden. Digitaal aanleveren mag ook, dit kan via het e-mailadres.


www.onshuishengelogld.nl

patrick@onshuishengelogld.nl

Meer berichten