Vrijwilligers Present en diaconie PKN helpen vrouw verhuizen. Foto: Present Bronckhorst
Vrijwilligers Present en diaconie PKN helpen vrouw verhuizen. Foto: Present Bronckhorst

Present en diaconie helpen vrouw verhuizen

Algemeen

BRONCKHORST/WINTERSWIJK - Vrijwilligers van Present Bronckhorst en Winterswijk en mensen van de diaconie van de protestantse gemeente Hengelo hebben in november een vrouw geholpen bij haar verhuizing. De vrouw woonde tijdelijk in een woning van de kerk en had een woning in Winterswijk gevonden. Omdat ze zelf te weinig netwerk heeft en hulp nodig had bij de verhuizing, werd Present via Zorgkompas Midden Nederland ingeschakeld. Via de diaconie werd een vrachtwagen gehuurd, die een vriend van de vrouw kon besturen.

De vrijwilligers van Present Bronckhorst begonnen 's ochtends met het inpakken van de laatste spullen en het uit elkaar halen van een bed en kast. De overige spullen hadden ze samen met de hulpverlener en mevrouw al eerder ingepakt. Onder de vrijwilligers waren twee Syrische broers die eerder hulp kregen van Present en graag iets terug wilden doen. Nadat alles in de vrachtwagen was geladen, vertrokken ze richting Winterswijk.

Hier werden ze opgewacht door twee vrijwilligers van Present Winterswijk, die hielpen bij het uitladen van alle spullen en het in elkaar zetten van meubels. Samen pakten ze een deel van de dozen uit en installeerden een aantal lampen, zodat de vrouw zich snel thuis kon voelen in de nieuwe woning. Een mooie samenwerking tussen de beide Present-stichtingen. De begeleider vanuit Zorgkompas, gaf het project na afloop een dikke tien! "Alles liep gesmeerd, dankzij de inzet van voldoende vrijwilligers van zowel Present als de diaconie".

Wie ook via een project van Present andere mensen wil helpen en ontmoeten, kan door Present Bronckhorst worden gekoppeld. Kijk voor meer informatie op de site of bel met Hilde Colenbrander, coördinator Present Bronckhorst, 06-15136687.


www.presentbronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant