Annie Schreijer-Pierik. Foto: Peter Hilz
Annie Schreijer-Pierik. Foto: Peter Hilz

Annie Schreijer op werkbezoek in Zelhem

Algemeen

ZELHEM - CDA-europarlementariër Annie Schreijer-Pierik heeft een werkbezoek gebracht aan boer Ronald Beulink in Zelhem. Schreijer kwam er de situatie bekijken van melkveehouders rond het nieuwe fosfaatstelsel. Veel van hen zijn in de problemen gekomen omdat de overheid met terugwerkende kracht een maximum-aantal voor koeien heeft ingesteld.

Schreijer: "De nieuwe regeling blijkt nogal krakkemikkig. Het ministerie verandert de regels en heeft geen oog voor de knelgevallen. Het kan toch niet waar zijn dat een boer moet stoppen omdat hij op de peildatum toevallig zijn stal aan het verbouwen was en de koeien elders had ondergebracht?" Tegen de regeling lopen duizenden bezwaren. "Ik krijg er veel klachten over. In het Europees Parlement probeer ik dit steeds aan te kaarten. Maar ik krijg vaak als antwoord dat de bal bij het Nederlandse ministerie ligt."
Schreijer hamerde er tijdens haar werkbezoek op dat een sterke landbouwsector nodig is om zeker te zijn van voldoende voeding. "Europa moet steeds de eigen bevolking kunnen voeden. We mogen nooit afhankelijk worden van import van onze dagelijkse voeding, zoals we nu al zijn bij soja en energie."
Annie Schreijer was zelf boerin in Twente, tot ze in 2014 in het Europees Parlement kwam. Ze werd gekozen met een groot aantal voorkeurstemmen, een record voor het CDA in Europa. Ze staat voor de komende Europese verkiezingen voorlopig op plaats 5 van de CDA-lijst. Om gekozen te worden zal ze opnieuw veel voorkeurstemmen nodig hebben.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant