Afbeelding

ZSV Zelos biedt jonge keepers een doel

Algemeen

ZELHEM - Bij de opleiding van jonge voetballers schieten de keepers er wel eens bij in. Het belang van hun leerproces wordt onvoldoende onderkend, zo realiseert het Zelhemse Zelos zich. Daarom gaat de voetbalvereniging voor het trainen van keepers in de jongste jeugd volgend jaar een samenwerking aan met de Gelderse Keepersschool van Edwin Susebeek.

Elke speler heeft talent, en de vraag is alleen of dit talent de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Spelers worden beter wanneer ze goed opgeleid worden en dat is wat zsv Zelos erg belangrijk vindt. Alle jeugdspelers moeten dus, ieder op hun eigen niveau, met eigen leeftijdsgenoten zoveel mogelijk onderdelen van het voetbalspel aangeboden krijgen. Het gaat dan vooral over techniek, tactiek en inzicht maar zeker ook over mentaliteit, instelling, discipline en normen en waarden. Het beleven van plezier aan het spelletje moet steeds het uitgangspunt zijn voor speler, trainer en leider. Daarom heeft Zelos sociaal geaccepteerd gedrag hoog in het vaandel staan. Voor de voetballers in de jeugd wordt er inmiddels getraind op basis van het voetballeertraject dat met ondersteuning van MH Goals wordt uitgerold.
Maar in het voetbal heeft ook de keeper een belangrijke rol. Zelos beseft dat het trainen van keepers een vak apart is. Daarom is de samenwerking gezocht en gevonden met Edwin Susebeek. Zijn Gelderse Keepersschool biedt een opleiding voor doelmannen op verschillende niveaus. Jeugdige en volwassen keepers worden er opgeleid volgens moderne trainingsmethoden die hoog aangeschreven staan. Die zijn door Edwin ontwikkeld onder meer op basis van zijn ervaringen met het trainen van keepers bij betaald voetbalorganisaties. Een mooie aanvulling op wat de vereniging haar leden wil bieden in het kader van hun voetbalopleiding.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant