Het jeugdorkest OPmaat bestaat uit jonge leden van Harmonie Prinses Juliana. Foto: PR
Het jeugdorkest OPmaat bestaat uit jonge leden van Harmonie Prinses Juliana. Foto: PR

Optredens Garden Rumours en jeugdorkest OPmaat

Kerst-bijeenkomst Nut-Zelhem

ZELHEM - Op 8 december organiseert het Nut-Zelhem een Kerstbijeenkomst voor haar leden in Ellen's restaurant. Dat is veel vroeger dan voorgaande jaren toen dat in samenwerking met de stichting Salehem in museum Smedekinck werd gehouden. Nu zijn er optredens van het koor Garden Rumours uit Ulft en jeugdorkest OPmaat uit Zelhem. Aanvang 14.00 uur, zaal is open om 13.30 uur.

Garden Rumours is een gemengd koor dat werd opgericht in 1988. De naam is afgeleid van de naam van het eerste oefenlokaal namelijk de tuinkamer in het oude hotel Het Posthuis in Gendringen. Het ontwikkelde zich snel onder de bezielende leiding van Henk Striekwold maar sinds januari 2014 wordt het koor geleid door Marcus M.P. Janssen, die schoolmuziek studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Het koor beschikt over een breed repertoire van romantische tot moderne liederen en van religieuze tot populaire liederen.

Het jeugdorkest OPmaat bestaat uit jonge leden van Harmonie Prinses Juliana en staat onder leiding van Sander Wamelink die ook dirigent is van het harmonieorkest. Bij OPmaat leer je dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, saxofoon, slagwerk in een Harmonieorkest spelen. Het jeugdorkest speelt veel verschillende soorten muziek, van filmmuziek tot klassieke stukken en laat het resultaat van al dat oefenen een paar keer per jaar horen onder andere met Kerst.

De bijeenkomst is 's middags vanaf 14.00 uur. De zaal is een half uur van tevoren open. Toegang is gratis voor leden, maar ook toegankelijk voor anderen. Zij betalen 4 euro, dit is inclusief koffie.

Meer berichten