Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink (Foto: )

Carbidschietwedstrijd om Karperbokaal

HUMMELO - Op oudjaarsdag knallen in Hummelo de carbidbussen weer in de Greffelinkallee, net als de laatste zeventien jaar. Het is een unieke wedstrijd, met onderdelen als het afstand-schieten, de vangballen en het vogelschieten. Met de nodige kunst en concentratie, want die zijn nodig om serieus mee te dingen naar de eerste prijs: de felbegeerde Karperbokaal. Ook is er een prijs voor 'ut wietste schot van de dag'.

Melkbusteams van twee personen (16+) kunnen zich opgeven. Alleen als zij komen met een originele melkbus (max 40 liter) op een ludieke installatie. En minstens een van de twee teamleden moet aan Hummelo gerelateerd zijn. De eerste teams staan al op de rol. Opgave is nog steeds mogelijk via e-mailadres carbidschietenhummelo@gmail.com onder vermelding van de namen van de teamleden.
Het openingsschot is om 11.00 uur en de prijsuitreiking is omstreeks 17.00 uur. In de tussentijd is er voldoende vertier met de knallende bussen, enthousiaste hardwerkende deelnemers en een hapje en een drankje in een gemoedelijke Hummelse sfeer.

Meer berichten