De fietscrossbaan aan de Haverstraat. Foto: PR
De fietscrossbaan aan de Haverstraat. Foto: PR (Foto: )

Wensen Halse kinderen in vervulling

HALLE - Kleine vragen kunnen grote gevolgen hebben. De actie van twee jongens, die tijdens de Halse Dag van 2017 in de stand van de gebiedsambtenaren hun beklag kwamen doen over de fietscrossbaan aan de Haverstraat, heeft ertoe geleid dat nu al ruim twee maanden gebruik kan worden gemaakt van fraai opgeknapte jeugdvoorzieningen.

De jongens vroegen of de gemeente niet wat kon doen aan de fietscrossbaan, die was overwoekerd met gras en onkruid, een beetje te klein was en, technisch gezien, ook wel een opknapbeurt kon gebruiken. Die vraag leidde tot een bijeenkomst met de jongens en de gebiedsambtenaren, waarna door Halle's Belang een enquête onder de schoolkinderen van de Dorpsschool werd gehouden.
Medewerkers van de buitendienst van de gemeente Bronckhorst hebben vervolgens samen met enkele bestuursleden van Halle's Belang bekeken of de wensen van de kinderen konden worden gerealiseerd. En dat lukte: met de hulp van vrijwilligers en de gemeente is de crossbaan opgeknapt en is er flink gesnoeid. Het pannaveldje is weg, maar dat is naar de Dorpsschool verplaatst en de kinderen mogen daar, ook na schooltijd, gebruik van maken. De rolschaatsbaan bleef behouden en er wordt voor gezorgd dat er in de winter weer een ijsbaantje kan worden aangelegd. Voor de jongste jeugd is er op de baan een verkeerspleintje geschilderd. 'Verkeerspark Halle' was geboren.

Meer berichten