Annie (l.) en Kim Peppelman zijn blij met zoveel speelgoed. Foto: Liesbeth Spaansen
Annie (l.) en Kim Peppelman zijn blij met zoveel speelgoed. Foto: Liesbeth Spaansen

Kleding- en voedselbank kan toch voor Sinterklaas spelen

ZELHEM/REGIO – Woensdagavond 28 november stond de deur van de kleding- en voedselbank Zelhem extra open. Het vele speelgoed, ingebracht door gulle gevers, kon worden uitgezocht door (groot)ouders om hun (klein)kinderen toch met het sinterklaasfeest te kunnen verrassen. "We willen alle gulle gevers heel hartelijk bedanken. Het was geweldig!"

Door Liesbeth Spaansen

Het voedselloket Zelhem is een dependance van de voedselbank Doetinchem. De kleding- en voedselbank Zelhem helpt gezinnen onder andere uit Zelhem, Hengelo, Steenderen, Vorden en Doetinchem.

De hulporganisatie verhuisde onlangs van een ruime locatie in een voormalige school naar een kleinere plek in een gebouwtje aan de dr. Grashuisstraat 15 in Zelhem (naast de Welkoop). De kledingbank heeft de kleding op rekken gehangen, ze staan dicht op elkaar. Op de bakken voor sokken en ondergoed leggen Annie en Kim Peppelman, twee van de vrijwilligers van de voedselbank, elke vrijdag platen om de voedselpakketten te kunnen maken voor gezinnen die een pakket komen halen.

Deze week waren de platen verdwenen onder het vele speelgoed. "We hadden de keus moeten maken om vanwege de ruimte géén speelgoed meer in te zamelen. Kijk, we moesten de school uit voor het bouwproject van de jongeren. Dat is een goede reden," vertelt Annie Peppelman. "Maar naarmate we dichterbij Sinterklaas kwamen, begon het bij mij te kriebelen. Krijgen de kinderen die bij ons komen dan echt geen speelgoed voor 5 december? We deden via facebook een oproepje dat we voor sinterklaas op zoek waren naar nieuw speelgoed en/of sinterklaascadeaus. Maar niet alleen het gevraagde nieuwe speelgoed werd gebracht, ook speelgoed dat een tweede kans verdiende. We hadden niet op zoveel speelgoed gerekend, maar het was hartverwarmend. Zo konden we toch voor Sinterklaas spelen."

Burgemeester Marianne Besselink kwam in oktober een kijkje nemen bij het voedselloket Zelhem. "Zij begreep heel goed dat de kleinere ruimte een probleem was. Zij trok het zich ook aan dat de kleding- en voedselbank er in ruimte zo op achteruit gegaan was. Met hulp van gebiedsambtenaren regelde zij een container. Nu kunnen we het speelgoed gedurende de maand december bewaren."

Bij de kledingbank kunnen mensen die klant zijn bij de voedselbank kleding uitzoeken, maar ook anderen met een kleine beurs kunnen er terecht en kleding kopen tegen een klein prijsje. "De opbrengst van de verkoop van kleding is nu ingezet om onze gezinnen iets extra's te kunnen geven." In de tas zaten een chocoladeletter, speculaas en kaas.

"We gaan nu voor kerst aan de slag. Mogen we een oproepje doen? We willen graag spullen voor het kerstpakket; houdbare producten, zoals blikken soep, groenten of fruit maar ook kerstkransjes of chips. Lekkere extraatjes zeg maar," leggen Annie en Kim uit. "Wij hopen een mooi pakket te kunnen maken voor onze gezinnen."

De kledingbank is iedere dinsdag van 13.00 tot 14.30 uur en elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur open. De voedselbank is geopend op de vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Het nieuwe adres is: Dr. Grashuisstraat 15 in Zelhem.


Facebookpagina 'Voedselloket Zelhem en omstreken'

Meer berichten