Sinterklaas kwam op bezoek bij Zelos onder 9. Foto: PR
Sinterklaas kwam op bezoek bij Zelos onder 9. Foto: PR

Sinterklaas te gast bij zsv Zelos

ZELHEM - In de afgelopen week was het bij zsv Zelos bijzonder druk in de vroege avonduren. Voor de jongste jeugd was het op maar liefst twee avonden gezellig druk in het clubgebouw. De jeugd in de leeftijd van negen tot dertien jaar vierde samen de heuglijke gebeurtenis.

Nadat er wat gedronken was, startte een voetbalquiz waarbij er voor spelers uit het beste scorende team een leuke attentie was. De spanning liep ondertussen al hoog op bij de kinderen want na de quiz, en het uitreiken van de prijzen aan de winnaars, was het tijd voor de uitwisseling van de zelfgemaakte surprises met bijbehorende gedichten en natuurlijk een klein cadeau. De surprises waren soms echte kunstwerken. Het was duidelijk dat er veel tijd en aandacht aan geschonken was door de kinderen.

Op woensdag was het de beurt aan de allerjongste kinderen. Een groep van ruim zestig kinderen kwam met gespannen gezichtjes aan bij Zelos in afwachting van de komst van de Sint en zwarte Pieten. Rond kwart over zes was het dan eindelijk zover en kondigden de Pieten hun komst met een roffel op de ruiten aan. De Sint was er met zijn grote Sinterklaasboek waarin over elk kind en trainer of leider wel iets geschreven stond, en de pieten met zakken vol snoep.
Nadat de Sint was toegezongen begonnen de kinderen aan de verschillende spelen. Er was een pieten hindernisbaan, schoorsteengooien, klimmen tot aan het dak, en nog veel meer. Na afloop van het spelencircuit was er de grote verrassing van de Sint want hij had voor alle kinderen een cadeau meegenomen. Als laatste werden de kinderen uit alle groepen bij het naar huis gaan nog verrast met een zakje snoep.
Aan de blije gezichten van de kinderen was bij vertrek af te lezen dat het weer een bijzonder geslaagde activiteit was. Omdat de Sint heeft beloofd dat hij ook volgend jaar terug gaat komen bij Zelos begint nu alvast weer het aftellen van de dagen.

Meer berichten