De drie winnaars, v.l.n.r.: Cees Cremers, Elke Smits, Nick Jurrius en Meijke Jacobs. Foto: PR
De drie winnaars, v.l.n.r.: Cees Cremers, Elke Smits, Nick Jurrius en Meijke Jacobs. Foto: PR (Foto: )

Leerlingen uit Bronckhorst doen mee aan Vredesposterwedstrijd

BRONCKHORST - Lionsclub Bronckhorst is trots op de vier scholen die hebben meegedaan aan de Vredesposterwedstrijd. Voor het tiende jaar doet LC Bronckhorst mee aan deze wereldwijde wedstrijd voor kinderen van groep 8. Op de basisscholen De Leer in Hengelo (Gld), De Pannevogel in Steenderen, Dorpsschool Vorden en De Kraanvogel in Kranenburg hebben zo'n 90 kinderen hun best gedaan om te tekenen wat volgens hen vrede is.

Er zijn opnieuw prachtige posters gemaakt, waarop duidelijk te zien is hoe kinderen nadenken over dit zo actuele thema. Thema van de wereldwijde wedstrijd voor 2018 is: 'Kindness matters', ofwel aardig zijn helpt.

Meijke Jacobs (11) van basisschool De Leer (Hengelo) heeft volgens de jury de beste vredesposter getekend. De jury was unaniem van oordeel, dat de originele vertolking, de compositie en kleurstelling en de asymmetrische plaatsing van de onderwerpen een reden waren om Meijke te laten doorgaan voor de landelijke hoofdprijs. Meike hoopt nu met haar poster de winnaar van heel Nederland te worden. Als dat lukt kan ze daarna ook nog meedingen naar de wereldtitel. Daarover wordt in maart volgend jaar beslist.

De winnaars van de andere scholen zijn Cees Cremers (Pannevogel), Elke Smits (Dorpsschool Vorden) en Nick Jurius (Kraanvogel). Samen met ouders, broers en zusjes en hun leerkrachten is dit gevierd op woensdagavond 15 november bij Pepe in Baak. Een ieder werd verrast met een taartje met het Lionslogo. Ook Lionsclub Bronckhorst is weer zeer opgetogen zo'n geweldige kandidaat te hebben geleverd.

Meer berichten