Afbeelding

Eldrik heeft zijn eigen AED

Algemeen

ELDRIK - Hij hangt bij loonbedrijf Gebroeders Eugelink, de nieuwe AED. Centraal in de trotse buurtschap Eldrik, die er zelf voor gezorgd heeft dat dit levensreddende apparaat beschikbaar kwam aan de goede kant van het water.

In saamhorigheid was deze kleine buurtschap groot. De dichtstbijzijnde AED, aan de andere kant van de Oude IJssel, was in geval van nood (en de brug open) te ver. Een aantal buurtgenoten stak de hoofden bij elkaar en vond bijna alle inwoners van Eldrik bereid een bijdrage te gene voor de aanschaf van een eigen AED. Wat ook hielp waren donaties van het Rabobank Coöperatief Dividend fonds, Dorpsraad Keppel en Eldrik en Kruiswerk Hummelo en Keppel.
Om te waarborgen dat alles in de toekomst up-to-date blijft is er een stichting opgericht, de Stichting Buurtschap Eldrik die zelfs al cursusavonden heeft georganiseerd. Nu al zijn er ruim 25 vrijwilligers opgeleid, die met het apparaat kunnen reanimeren. De AED is ook aangemeld in het landelijke netwerk van Hartslagnu.nl, waarbij de vrijwilligers zich registreren, zodat zij oproepbaar zijn. Dit alles draagt bij aan een stukje leefbaarheid in Eldrik en veiligheid voor iedereen. Op zaterdag 3 november konden de buurtbewoners hun eigen AED komen bekijken.
Om de AED te kunnen blijven gebruiken staat de stichting open voor giften. Informatie hierover bij het secretariaat: Silvia Frederiks, IJsselweg 5, Eldrik (Laag Keppel), e-mail: info@siebieverden.nl; tel. 0314-381289.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant