Een van de graVuur-werken van André Bikker. Foto: eigen foto
Een van de graVuur-werken van André Bikker. Foto: eigen foto

Live schilderen met vuur in Doesburg

Algemeen

DOESBURG - De kunstenaar André Bikker uit Doesburg geeft tijdens het Landelijk Atelierweekend live demo's van zijn bijzonder techniek: schilderen met vuur. Dit weekend is op 17 en 18 november, in het kader van de Nationale Kunstweek. Bikkers atelier is gevestigd aan de Oranjesingel 16.

Bikker noemt zijn techniek graVuur. Met een gasbrander wordt een werk 'geschilderd' in hout. De hitte van de brander zorgt voor de verkleuring. Het is een lastige techniek, want corrigeren is niet mogelijk. De kunstenaar gebruikt gerecycled hout, en van elk werk is er maar één.
Tijdens het Landelijk Atelierweekend openen meer dan 400 beeldend kunstenaars in heel Nederland hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van een kunstwerk. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. Enkele andere deelnemende kunstenaars zijn Ad Arma, Marianne Y. Naerebout, Mieke Robben, Marga Boogaard en Hanneke van Vliet. Op onderstaande website vinden kunstliefhebbers een overzicht van alle deelnemende locaties. André Bikkers atelier in Doesburg is op zaterdag en zondag geopend van 10.30 tot 17 uur.

www.gravuur.nl
www.Landelijkatelierweekend.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant