Unieke film over de geestelijke vader van Kuifje

DOETINCHEM - Op woensdag 21 november om 20.00 uur wordt in het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum aan de Stationsstraat 50 in Doetinchem een unieke film vertoond in het kader van de tentoonstelling van stripheld Kuifje. Het betreft een film over de schrijver Hergé, de geestelijke vader van Kuifje.

Aan bod komen de ideeën van de stripverhalen en de fantasieën, die geresulteerd hebben in de avonturen van Kuifje. De verhalen spelen zich vaak af in de periode vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de film worden historische beelden vertoond van de landen waar de verhalen van de journalist Kuifje zich afspelen. Deze filmbeelden worden gecombineerd met de plaatjes uit het betreffende stripalbum. Ook wordt uitgelegd wat de basis voor Hergé is geweest voor een stripboek, hoe de film wordt geproduceerd en waarom Kuifje dat deel van de wereld bezoekt.

De film die op woensdag 21 november vertoond wordt gaat over een avontuur van Kuifje in Peru, met bijzondere authentieke beelden (zwart-wit) van onder andere Machu Picchu. De avond wordt afgesloten met een film over stoomtreinen. Telefonisch reserveren is gewenst, dit kan van dinsdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Toegang 4 euro inclusief gratis kopje koffie en toegang museum en tentoonstelling Kuifje.


0314-395106

Meer berichten