Werk van Greet Peters in de bibliotheek Hengelo: Blik op Hummelo. Foto: Greet Peters
Werk van Greet Peters in de bibliotheek Hengelo: Blik op Hummelo. Foto: Greet Peters

Greet Peters exposeert realistisch schilderwerk

HENGELO - Van 6 november tot en met 4 december exposeert Greet Peters haar olieverfschilderijen in de bibliotheek van Hengelo Gld. Haar werk is tijdens de openingsuren van de bibliotheek te zien.

In het leven van Greet Peters uit Zelhem neemt (veelal realistisch) schilderen een belangrijke plaats in. Het geeft haar vreugde en brengt haar in contact met mensen die van kunst en van de mooie dingen in het leven houden. Haar voorkeur gaat uit naar het werken met olieverf, omdat dit de warmte en diepte van de kleuren goed laat zien. De techniek is gemengd: schilderen met de kwast en daarnaast het paletmes om structuur te creëren; kleurrijk en contrastvol; soms op doek, dan weer op paneel. Inspiratie haalt zij uit wat haar op dat moment bezig houdt en dat hangt sterk samen met de seizoenen. Zij kan geraakt worden door de schoonheid van organische vormen en de uitbundige kleuren uit de natuur.
Achttien jaar geleden is Greet begonnen met schilderlessen bij de schilderschool van Marian Merk in Hummelo. Daar leerde zij schilderen op een klassiek-ambachtelijke wijze, die bekend staat als de techniek van de Hollandse Meesters, waarvan Rembrandt een bekend voorbeeld is. In haar stijl is een langzame verschuiving te zien van een realistische naar een wat meer impressionistische manier van schilderen. Greet Peters laat haar persoonlijke weergave van de werkelijkheid zien, waarin veel aandacht is voor sfeer.


bibliotheekwestachterhoek.nl

Meer berichten