Het gedicht 'Herfst' is klaar. Foto: PR
Het gedicht 'Herfst' is klaar. Foto: PR (Foto: )

Wintergedicht op algenpapier

DOESBURG - Bij Historische Boekdrukkerij De Arend in Doesburg gaat men op zondag 4 november met houten letters een gedicht drukken over de 'Winter'. Arie Niks zal deze dag laten zien hoe er vroeger in een drukkerij werd gewerkt met een kleine degelpers en loden letters.

"De oplage over de 'Herfst' is geheel klaar en beschikbaar voor bezoekers. Ik vond het erg plezierig om met deze letters afkomstig uit Zutphen te drukken, omdat ze echt heel oud zijn. Door de beschadigingen krijgt men bij een afdruk een heel bijzonder beeld. Het papier waarop dit gedicht staat is afkomstig uit Venetië en bevat algen uit de grachten van deze wereldberoemde stad. Dat geeft een speciaal effect. Ook het Wintergedicht gaat er naar verwachting ook zo authentiek uitzien."

De Historische Boekdrukkerij De Arend bevindt zich aan de rand van de oude historische binnenstad van Doesburg aan de Burg. Nahuyssingel 28. De openingstijd is van 12.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis. Ook op dinsdagmiddagen is deze historische drukkerij gratis te bezoeken. Groepen zijn op andere dagen ook welkom op afspraak.


boekdrukkerijdearend.nl

Meer berichten