De prijs werd in De Woage in ontvangst genomen. Foto: PR
De prijs werd in De Woage in ontvangst genomen. Foto: PR (Foto: )

MSM-prijs voor Opvang Noach

ZELHEM - Toon, Petra en Shakib van Opvang Noach waren door het bestuur van de Moyra Stava Morena Stichting uitgenodigd om naar het zaaltje van eterij 'de Woage' te komen om de jaarlijkse prijs van de Stichting, een bedrag van 5000 euro, in ontvangst te komen nemen. Ze mochten daarbij ook een aantal 'naasten' van de opvang meebrengen om de feestelijke uitreiking luister bij te zetten en te vieren. Onder hen, naast familie en vrijwilligers, ook Jeanne Wissink, die als gebiedsambtenaar van de gemeente Bronckhorst, nauw betrokken is bij de ontwikkelingen van de Opvang in Halle.

De MSM Stichting beheert de financiële middelen uit de nalatenschap van mevrouw W.F.U. Radier-Wijckerheld Bisdom (1896-1990), die onder de artiestennaam Moyra Stava Morena furore maakte als operazangeres. Al tijdens haar leven richtte de kinderloos gebleven zangeres de stichting op met het doel organisaties te ondersteunen, die het opnemen voor de dieren. Zolang ze leefde (op landgoed Stamoreda in Epe) bleven de uitgaven beperkt, maar uit haar nalatenschap kunnen nu jaarlijks aanzienlijke bedragen gesponsord worden.

Om te beoordelen welke doelen voor sponsoring in aanmerking moeten komen, bezoekt de prijscommissie, onder leiding van de heer Papeveld, organisaties die zich inzetten voor dieren. Zo werd ook Opvang Noach bezocht en terug in de bestuursvergadering kreeg het bestuur verslag van de bevindingen.

Voorzitter de heer Stimm vatte het kort en krachtig samen. "Petra en Toon verdienen de prijs omdat ze zich langdurig onbaatzuchtig en liefdevol hebben ingezet voor de verzorging van in nood geraakte in het wild levende dieren. Daarbij is terugplaatsing in de natuur het doel." Ook het feit dat Opvang Noach met vooruitziende blik toekomstbestendige projecten opstart, werd door het bestuur als positief omschreven. "Al met al redenen te over om deze prijs toe te kennen."

Petra bedankte de MSM Stichting voor de steun en was blij dat ze ook een aantal vrijwilligers mocht uitnodigen voor het feestje rondom de overhandiging van de cheque. Na de overhandiging werd het glas geheven op 'Opvang Noach'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden