Savannah van der Laan in actie in Geldermalsen. Foto: PR
Savannah van der Laan in actie in Geldermalsen. Foto: PR

Savannah en Kimberly van der Laan sluiten seizoen op tweede en vijfde plaats

Algemeen

HALLE/GELDERMALSEN - De afsluiting van het crossseizoen vond zaterdag plaats in Geldermalsen met een 3-uurs wedstrijd voor Quads. VLS New Generation stond met twee teams aan de start: het team van Savannah van der Laan, met daarin Maryn Könst en Richard Ruttenberg en het team van Kimberly van der Laan met Twan Dalvoorde en Max Kloekke. Met een tweede en vijfde plaats een mooi eindresultaat en tevens een resultaat waar de uitdaging ligt om het volgend jaar weer te verbeteren.

Klokslag half twee ging men van start. De start gebeurde in Le Mans stijl. Alle eerste rijders stonden bij het starthek opgesteld en bij het startsignaal renden zij naar hun quad om deze te starten en te beginnen aan de drie uur non-stop rijden. Razendsnel uit de startblokken kwam Max Kloekke, ruim voor de rest zat hij op zijn quad, startte deze en ging als eerste de bocht in, zelfs voor dat de laatste op zijn quad zat. Het team van Kimberly was razend enthousiast. Wetende dat de overwinning niet voor hen weggelegd zou zijn, was dit toch een mooi begin van de wedstrijd. Bij de doorkomst na de eerste ronde lag Richard Ruttenberg op kop, deel uit makend van het team van Savannah. Hij reed op volle snelheid, een tempo wat niet continu vol te houden is, maar waarmee hij wel zijn visitekaartje af gaf. Rick Haverdil, de kersverse Nederlands Kampioen Quads wist echter redelijk in zijn spoor te volgen en deze twee mannen namen afstand van de rest.

Tijdens de drie uur durende wedstrijd was het stuivertje wisselen aan kop. Dan lag het team van Savannah, Maryn en Richard weer aan de leiding, dan lag het andere team weer op kop. Uiteindelijk zouden, net als soms in de Formule I, de pits-stoppen doorslaggevend zijn. Het team van Savannah wisselde twee keer vaker van rijder, zij kozen voor 25 minuten op snelheid en dan wisselen.

De naaste concurrent wisselde na ruim een half uur en het laatste uur besloten ze helemaal niet meer te wisselen. Hierdoor werd het team Duijghuizen Pro ATV team eerste voor het VLS New Generationteam dat in totaal 49 seconden moest toegeven. Het volgende team had drie ronden minder gereden.

Het team van Kimberly wisselde een aantal malen rond de vijfde en zesde positie van plek om uiteindelijk toch als vijfde te finishen en daarmee nog in de prijzen te vallen. Ze hadden op deze positie zeven ronden minder gereden dan de top twee.

Met dank aan alle sponsoren en de club van 100; Eetcafé De Groes, De Heide smid, Essink Veevoeders BV, Autobedrijf Vruggink, Handelsonderneming Philip Magnin, Auto Service Venderbosch BV, Anjo en Jan-Wilhelm Hogeweide en Eterij de Woage, voor het mogelijk maken van dit crossseizoen, begint het damesquadteam van VLS binnenkort al weer aan de voorbereidingen voor 2019.

Savannah van der Laan in actie in Geldermalsen. Foto: PR
Kimberly van der Laan in actie in Geldermalsen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid