Foto: Michael Basten

B1 van Korfbalvereniging SEV viert kampioenschap

ZELHEM - Op zaterdag 13 oktober werd alvast een voorproefje genomen op behalen van het kampioenschap van de B1. Er werd, in de één na laatste wedstrijd, nipt gewonnen van EKC Nääs uit Enschede maar het was genoeg voor een gedeeld kampioenschap.

Het werd een spannende partij in Enschede want de B1 begon met een achterstand en heeft daar lang tegenaan moeten kijken. Toch werd in de tweede helft het tij gekeerd door sterk spel, goede coaching en dat beetje geluk dat je net even nodig hebt. Ook de nieuwe shirts zullen de spelers extra vleugels hebben gegeven want dit was de eerste wedstrijd met shirts gesponsord door Pizzeria en Gelateria Attraverso uit Zelhem. Eindstand 8-9.

Bij thuiskomst wachtte een klein feestje want dat was verdiend. De B1 is in augustus als nieuw team gevormd en er was nog veel werk aan de winkel. Met vijf spelers uit C en drie spelers uit B werd begonnen met een nieuwe B-selectie met als doel het team te laten wennen en het niveau omhoog te brengen. Er is dan ook veel werk verzet door de trainers en begeleiders om het team naar het huidige niveau te brengen; op kampioensniveau. Op de 15 oktober werd de afsluitende wedstrijd wederom met winst afgesloten. Eindstand 10-7.

Met een aantal weken begint de nieuwe competitie in de zaal.

Meer berichten