Bedrijfsleven Bronckhorst zet koers uit voor duurzame samenwerking

BRONCKHORST - Ondernemers in Bronckhorst roepen elkaar op tot duurzame samenwerking. Op 30 oktober zal Adrie Koch als voorzitter het platform 'Ondernemend Bronckhorst' voorstellen; een platform van voor en door alle ondernemers van de gemeente Bronckhorst. Adrie Koch zal de totstandkoming van het platform toelichten en presenteren hoe Ondernemend Bronckhorst de thema's 'Leefbaarheid' en 'Duurzaamheid' als eerste speerpunten aan zal pakken. Ter gelegenheid van de introductie van het nieuwe ondernemersplatform 'Ondernemend Bronckhorst' zal ook 'Achterhoek Onderneemt Duurzaam' zich presenteren op dinsdag 30 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Hengelo. Ondernemers uit de gemeente Bronckhorst zijn van harte welkom.

In het kader van het thema 'Duurzaamheid' gaat men direct aan de slag, de bijeenkomst staat namelijk tevens in het teken van het startschot voor het initiatief De Achterhoek Onderneemt Duurzaam. Daarmee ondersteunt Ondernemend Bronckhorst 'Groen goan', met een duidelijke koers naar een energie neutrale gemeente in 2030. Concreet betekent de oproep dat ondernemers in de gemeente Bronckhorst een MKB Energy CheckUp kunnen laten uitvoeren of gebruik kunnen maken van een DOE-scan. Door een bijdrage van de gemeente Bronckhorst en de provincie Gelderland kunnen deze scans kosteloos worden aangeboden. De soort scan is afhankelijk van het jaarlijkse energieverbruik van de onderneming. Op de scans volgt een deskundig advies op maat en begeleiding voor een juiste aanpak.

Het Platform Ondernemend Bronckhorst zet in samenwerking met de gemeente Bronckhorst, de provincie Gelderland en alle ondernemers koers naar een duurzamere economie. VNO-NCW Achterhoek en de Omgevingsdienst Achterhoek participeren in het project Achterhoek Onderneemt Duurzaam. De doelstelling is een energieneutraal bedrijfsleven in Bronckhorst in 2030.

Duurzaam en innovatief ondernemen biedt uit bedrijfseconomisch perspectief volop kansen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij het milieu gebaat is, is de nieuwe norm. Tijdens deze startbijeenkomst worden ondernemers aan de hand van praktijkvoorbeelden wegwijs gemaakt in maatregelen, die zij kunnen nemen en over de mogelijkheden van subsidies, financieringen, de voordelen en niet onbelangrijk, de opbrengsten.

Aanmelden is mogelijk via het e-mailadres.


info@ondernemendbronckhorst.nl

Meer berichten