PIT-festival voor doorgewinterde Achterhoekse ondernemers

Annemieke Bremmer (links zittend), Johanna Oosterbaan (ernaast), Caroline Sanders (links staand) en Ingeborg van der Oord dagen uit om mee te doen aan het PIT-festival. Foto: Josée Gruwel
Annemieke Bremmer (links zittend), Johanna Oosterbaan (ernaast), Caroline Sanders (links staand) en Ingeborg van der Oord dagen uit om mee te doen aan het PIT-festival. Foto: Josée Gruwel

WEHL – In de Graansilo in Wehl kunnen ervaren ondernemers op donderdag 13 december zichzelf en daarmee hun bedrijf een boost geven op het allereerste PIT-festival. Tijdens deze dag kan men zich onderdompelen in een warme, winterse sfeer en in een energieke wereld van brainstormen en out-of-the-box-denken. Met elkaar wordt een uitgekiend programma gevolgd dat ieders eigen onderneming vooruit helpt. Positioneren, organiseren, presteren en presenteren zijn daarbij de kernwoorden. "Als je die dag alle ruis offline zet, leren andere ondernemers je echt kennen en ga je met een concreet plan naar huis", vertellen organisatoren Ingeborg van der Oord, Johanna Oosterbaan, Annemieke Bremmer en Caroline Sanders.

Door Josée Gruwel

Ingeborg van der Oord, sociaal psycholoog bij Graansilo Wehl, Johanna Oosterbaan, website-expert en marketingadviseur, Annemieke Bremmer, verhalenverteller door middel van storytelling, en Caroline Sanders, maker van themapagina's in landelijke kranten en magazines, zijn overtuigd van de kracht van samenwerken en verbinden. "Als je elkaar als mens vindt en je werkt samen vanuit diverse disciplines, dan kunnen er mooie dingen ontstaan. Wij zijn het levende bewijs, voor ons heeft het zo gewerkt. Een dag offline om je te verdiepen in de wereldbeelden en perspectieven van andere ondernemers met elk hun eigen verhaal, raakt je en vergroot jouw perspectief op jouw bedrijf. Ook al doe je alles zelf, ben jij de spil in jouw onderneming, dan nog heb je een ander nodig om anders te kijken naar dat waar jij in gelooft. Zo krijg je een nieuw perspectief dat je helpt om wat je noemt de modder in je bedrijf te omzeilen en vol energie meer of lekkerder kersen te plukken. Nog beter: misschien zie je wel een nieuwe markt."
Vanuit dit besef bedachten Ingeborg en Johanna het PIT-festival en gaven ze het vorm met Annemieke en Caroline. Het is een festival geworden met een nieuw, logisch en basaal concept, om ervaren ondernemers in de Achterhoek kennis met elkaar te laten maken en te verbinden. "We kozen voor gevorderde ondernemers, omdat die de voortdurende dynamiek in hun bedrijf voelen en op zoek zijn naar nieuwe manieren om naar hun eigen bedrijf te kijken."

Sfeertje en programma
Het PIT-festival staat voor een warme, ontspannen, winterse sfeer met ketels boven het vuur. Na het verwelkomen, met koffie of thee met Achterhoekse lekkernijen, worden workshops en mastermindsessies (actief en chill-out) afgewisseld met ongedwongen ontmoetingen tijdens lunch, borrel en diner.
De dag, die onder leiding staat van de bedenkers ervan, heeft een logische indeling. Met een van tevoren ingevulde quiz als uitgangspunt volgen de deelnemers programma-onderdelen die op elkaar aansluiten. "Dus verwacht niet dat je fragmentarisch gaat shoppen. Samen leg je een gestructureerde route af, maak je een bewuste reis vol verrassingen. Op die reis ontmoet je ook een mysterie guest, bekend om zijn expertise en beroemd om zijn enthousiasme. Aan het eind van de dag wordt er gereflecteerd door met je groep samen een wrap-up verhaal te maken."
Het is de bedoeling dat iedere deelnemer met een frisse blik op zijn of haar bedrijf en met een concreet plan voor 2019 huiswaarts keert.
Het PIT-festival vindt plaats op donderdag 13 december van 9.00 tot 21.00 uur in de Graansilo in Wehl, Raphaelstraat 1, direct aan het treinstation. Opgave via www.pitfestival.nl. Tot 1 november geldt een early bird-tarief.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten