Luuk Ebbers. Foto: PR
Luuk Ebbers. Foto: PR (Foto: )

Veertigste Jan van Beekrit

ZELHEM - Op 27 oktober houdt de ZAMC weer de Jan van Beekrit met als hoofdsponsor BikeBracket (powered by Ebbers Metalworks). De veertigste keer is natuurlijk best wel bijzonder, daarom hebben ontwerpers Fre Evers en Kees Jacobi, er met de commissie deze keer nog iets meer energie gestoken in de route. Ook komen een aantal Belgische zuiderburen naar Zelhem.

De Jan van Beekrit is een zeer gevarieerde route met een totale lengte van ongeveer 70 kilometer waarin drie proeven opgenomen zijn. De inters en nationale rijders, zullen deze route drie keer moeten zien uit te rijden. Vanaf het startpodium bij de ZAMC-accommodatie gaat de route via het Zand, op het zand ligt ongeveer 13 kilometer route, met dank aan de familie de Fremery. Vervolgens zullen de deelnemers vanaf het Zand de route vervolgen richting crossproef 1 op het circuit van de Halmac. Deze crossproef 'de Kappenbulten' is dit jaar weer opgenomen in de route, met dank aan omwonenden en Halmac.

Vervolgens loopt de route via Halle Heide, Halle Nijman en de Heidenhoek naar de tweede crossproef aan de Brunsveldweg in Zelhem, op het terrein van Hendrik Jan Lovink. Voor de toeschouwers altijd een mooie proef omdat hier veel spektakel te zien is, waaronder 'het watergat'. Vervolgens zal via de Heidenhoek de Doetinchemseweg richting Wassinkbrink worden overgestoken, en zal via de oversteek Hummeloseweg, de derde proef worden aangedaan. Deze proef is gelegen aan de Kampweg achter het ZAMC-terrein, en zeker de moeite van het kijken waard zijn. Na de derde proef komen de rijders weer terug bij ZAMC voor een tankstop, onderhoud om vervolgens de tweede ronde in te gaan. Nadat de laatste wedstrijdrijder is gestart voor zijn of haar derde ronde, is het de beurt aan de niet-wedstrijdrijders. Zij mogen de Enduro-route een keer rijden. De start en finish zal ook dit jaar plaatsvinden op het De Langenberg, Korenweg 4 te Zelhem. De eerste deelnemer van de Jan van Beekrit, zal vanaf het startpodium omstreeks 8.30 uur de wedstrijd beginnen. De offroad rijders zullen omstreeks 14.00 uur van start mogen gaan. De prijsuitreiking zal plaatsvinden aan het einde van de middag bij ZAMC, voor een ieder vrij toegankelijk.

Gerhard Gerritsen, bestuursvoorzitter ZAMC, bedankt op voorhand mede namens de commissie-enduro, de vele medewerkers, omwonenden, aanwonenden, grondeigenaren, loonwerkers, sponsoren, motorsportbond, hulpdiensten en gemeentelijke instanties die allen medewerking verlenen, zodat deze veertigste Jan van Beekrit volgens het draaiboek kan en mag verlopen.

Meer berichten