Burgemeester Besselink bezoekt briljanten huwelijkspaar. Foto: PR
Burgemeester Besselink bezoekt briljanten huwelijkspaar. Foto: PR (Foto: )

Briljanten paar in Zelhem

ZELHEM - Dinsdag 2 oktober vierden Bernard en Leida Hukker uit Zelhem het feit dat ze elkaar 65 jaar geleden het ja-woord hadden gegeven. Met een feestje voor familie en vrienden werd het diamanten jubileum gevierd. Burgemeester Marianne Besselink bezocht het paar om ze namens de gemeente Bronckhorst te feliciteren met hun jubileum.

Tegenwoordig zijn er vele manieren om een levenspartner te vinden. 'Swipen' op sociale media, bezoek aan kroeg, café of disco of via de sportvereniging. Bernard en Leida kwamen elkaar in hun jeugd min of meer bij toeval tegen. Om het andere geslacht te kunnen ontmoeten was het in die tijd de gewoonte om op zondagmiddag met een vriendin (of vriend) te gaan fietsen. Bernard, woonachtig in Hengelo (G) was op de fiets onderweg naar Vorden en Leida, woonachtig in Vorden, kwam met een vriendin uit tegenovergestelde richting. Dit bleek het begin te zijn van een levenslange relatie.

Bernard was op dat moment nog controleur bij het Stamboek voor vee en Leida werkte na haar opleiding aan de huishoudschool in Zutphen in de huishouding. Ze trouwden en gingen in op een verzoek van een kinderloze oom en tante om bij hen in te komen wonen en de boerderij in Zelhem over te nemen. Het is de plek waar ze nu nog steeds wonen. Het paar kreeg vijf kinderen, die samen weer zorgden voor elf kleinkinderen en inmiddels zijn er al dertien achterkleinkinderen aan de familie toegevoegd.

Naast het werk op de boerderij was het houden van schapen (Tesselaars) hun gezamenlijke hobby. Ze gingen er mee naar tentoonstellingen en keuringen, waar ze regelmatig prijzen wonnen met de door hen gefokte schapen.

Bernard (88) en Leida (86) wonen, met een klein beetje hulp, nog steeds zelfstandig, maar een herseninfarct heeft de mobiliteit en communicatiemogelijkheden van dhr. Hukker wel beperkt. Leida praat nog volop mee over de wereld om haar heen en weet ook Bernard bij het gesprek te betrekken.

Meer berichten