Jolanda van Westrenen uit Halle werd zesde in Zolder België. Foto: Henk Teerink

Jolanda van Westrenen uit Halle zesde in Zolder België

Algemeen

HENGELO/ZOLDER - De voorlaatste OW Cup races van het seizoen werden afgelopen donderdag verreden op het circuit van Zolder in België. De races werden verreden onder nagenoeg perfecte weersomstandigheden. De Hamove-leden Cliff Kloots en Toine Gierkink reden zich keurig in de top zes, evenals Jolanda van Westrenen. Frank Nieman (NK Supercup600), en Nigel Walraven (NK Supercup 1000) werden de grote winnaars.

In ONK Supercup 1000 werd de poule behaald door de als gastrijder aan de start verschijnende Belg Yan Ancia. Ook in de race kwam de Belgische BMW-coureur als eerste over de finish maar volgens de regels doen gastrijders in de OW Cup niet mee voor de punten. Van de vaste OW Cup coureurs was het Nigel Walraven die het snelst was in de race en het maximale aantal punten wist te scoren voor Cliff Kloots en Danny van der Sluis. Laatstgenoemde leek in de slotfase nog een aanval te kunnen doen op de tweede plaats van Kloots, zij het niet dat de coureur iets te enthousiast was, zich verremde en daarbij een uitstapje maakte door het gravel. Van de Sluis wist de schade echter beperkt te houden en alsnog als de derde plaats voor zich op te eisen. Regionale rijder Toine Gierkink eindigde als vierde voor Kenny Tournel en de snelle jongedame uit Halle Jolanda van Westrenen. Jolanda kwam een fractie van een seconde tekort om vijfde te worden. Met de finalewedstrijden nog te gaan bleek Walraven met zijn overwinning voldoende punten te hebben om de titel vroegtijdig veilig te stellen.

Gastrijder in de ONK Supercup 600 Arne de Wintere was het snelst in zowel de kwalificatie als ook in de race. De race werd echter in twee delen verreden nadat Jeroen Hilster na een aantal ronden in de eerste bocht na start/finish ten val kwam. Ondanks dat Hilster bij de crash ongedeerd bleef werd de race onderbroken middels een rode vlag situatie. In het eerste deel van de race was het Frank Nieman die in het spoor van De Wintere de snelste reguliere OW Cup coureur was voor Guus Boes, Thijs Peeters, Jorn Hamberg en Joris Lentfert. Na de herstart over een race van vijf ronden was het Boes die in het spoor van De Wintere de snelste reguliere OW Cupper was voor Nieman, Djim Ulrich, Peeters en Hamberg. Nadat de tijden van de eerste en tweede race bij elkaar opgeteld waren werd Nieman tot winnaar uitgeroepen voor Boes en onze regionale topper Thijs Peters Peeters.

De titel in deze klasse zal worden beslist zaterdag 13 oktober op het TT Circuit Assen. Daar zal het Nederlands wegraceseizoen worden afgesloten en iedereen is van harte welkom. De races zijn vrij van entree.