Handbalwedstrijden. Foto: Liesbeth Spaansen

Wedstrijdseizoen Quintus handballers gestart

Algemeen

HENGELO – Het weekend van 29 en 30 september zijn de eerste wedstrijden van Handbalvereniging SV Quintus gespeeld.

Op zaterdag 29 september speelden de heren senioren 1 van Quintus een uitwedstrijd tegen Plus Severijn/Heeten HS1 in Sporthal Heeten in Heeten. Het fluitsignaal werd gegeven en de wedstrijd begon. Al snel werd er een achterstand opgebouwd door de heren van Heeten. Quintus speelde een slechte eerst helft, zowel verdedigend als aanvallend werd er veel gemist, wat uitkwam op een 17-10 tussenstand voor de Heren van Heeten. De tweede helft waren de heren van Quintus meer gebrand en moesten ze harder werken om nog te kunnen winnen. De stand kwam terug op 28-26. Het harde werk werd niet beloond wat resulteerde op een nederlaag van 31- 27.

Zondag 30 september stonden vier wedstrijden op het programma.
Dames C speelden tegen HCW DC1 in Sporthal Spoorzone in Winterswijk. De eerste helft waren ze een beetje aan het zoeken en ze waren een beetje zenuwachtig en onder de indruk van HCW. Er speelden drie dispensatiespelers mee, die de wedstrijd domineerden. Ruststand 10-4. De tweede helft deden ze er een schepje bovenop. Mooie goals en meer weerstand gegeven. Ondanks verlies toch een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd. Eindstand 18-10.

Thuis in Sporthal de Kamp mochten de B jongens spelen tegen HCW uit Winterswijk. Dit seizoen zal er met een 3-2-1 dekking worden gespeeld. De eerste helft stond de dekking sterk, maar aanvallend was het verschil erg groot. De gaten in de dekking werden goed benut met een ruststand van 20-10 tot gevolg. De tweede helft werd conditioneel zwaarder waardoor er gaten in de dekking vielen en HCW makkelijk tot scoren kwam, uitslag 34-24.

De jongens C speelden een uitwedstrijd tegen Reehorst HC1 in Sporthal 't Riet in Ede. Quintus ging de wedstrijd in zonder wissels en er moest dus gedoseerd worden over de twee keer 25 minuten. Na de eerste helft was de stand al 6-13 in het voordeel van Quintus. Er bleek nog energie en kracht over te zijn voor de tweede helft, wat resulteerde in een overwinning van 10-28.

In de Hamalandhal in Lichtenvoorde speelde Quintus DB1 tegen Erix DB1. Uitslag 13-12.