De winnaars van het schooltouwtrektoernooi De Leer uit Hengelo. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink,
De winnaars van het schooltouwtrektoernooi De Leer uit Hengelo. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink,

School De Leer winnaar scholentouwtrektoernooi Bronckhorst

VORDEN – Landelijk vond de Nationale Sportweek tot zaterdag 29 september plaats. Maar in de gemeente Bronckhorst plakte men er nog graag een dagje bij aan om het touwtrektoernooi voor leerlingen uit groep zeven en acht van de basisscholen uit de gemeente Bronckhorst en omstreken in Medler (Vorden) te organiseren. De organisatie van het toernooi lag wederom in goede handen bij Touwtrekvereniging Vorden en werd gewonnen door Team 5 van school De Leer uit Hengelo.

Door Jan Hendriksen

In aanloop naar het toernooi, waaraan in totaal elf teams van vijf basisscholen deelnamen, werden de scholen door een actief lid van TTV Vorden bezocht en werd een training verzorgd op de deelnemende scholen.
Het toernooi op het zonovergoten sportveld van TTV Vorden aan de Ruurloseweg in buurtschap Medler werd zondagmorgen onder leiding van de scheidsrechters Richard Berendsen en Anton van den Berg gewonnen door
Team 5 van school De Leer. Tweede werd de Hoge Voorde uit Vorden en derde de Kerst Zwartschool uit Ruurlo.
Er namen maar liefst vijf teams van school De Leer deel. De Kraanvogel uit Kranenburg was evenals de Kerst Zwart met twee teams vertegenwoordigd. Daarnaast nam een team van de Sint Bernardusschool uit Keijenborg aan het toernooi deel. Enkele leden van TTV Vorden, waaronder de succesvolle WK deelnemers, Stefan Groot Nuelend, Gerrit Uilenreef en Arnold Winkels verzorgden tijdens het toernooi een demonstratiewedstrijd. Alle deelnemende teams hadden tijdens het toernooi een coach/leider van TTV Vorden toegewezen gekregen. Voorzitter Gert Jan Vliem van TTV Vorden keek na afloop terug op een zeer geslaagd toernooi. "We willen met dit toernooi touwtrekken onder de aandacht brengen van de kinderen. Voor velen is het nog een onbekende sport."


Meer foto's staan op achterhoekfoto.nl

Meer berichten