De huldiging van de teams in 2017. Foto: PR
De huldiging van de teams in 2017. Foto: PR (Foto: )

Groot deelnemersveld op Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf

LIEVELDE - Zo'n zestig teams en de veertig beste Boerengolfspelers van de wereld doen mee aan het Open Nederlands Kampioenschap op de geboortegrond van de sport in Lievelde. Bij Kaasboerderij Weenink verwelkomt de organisatie ook teams uit het buitenland. Vanuit Canada, Duitsland, België en Finland reizen deelnemers af naar de greens in de Achterhoek. In het weekeinde van zaterdag 6 en zondag 7 oktober strijden ze allemaal om de Gouden Klomp.

De finale van het individuele kampioenschap is zaterdagmiddag tussen 16 en 18 uur. In die wedstrijd spelen ook deelnemers die normaal op 'gewone' golfbanen staan. Zij zullen zich meten met de beoefenaars van boerengolf. De waarschijnlijk meest spannende finale is die van de teams op zondagmiddag. Vanaf 13.30 uur maken de teams uit wie zich Nederlands Kampioen mag noemen. Favorieten zijn: De Melktap 1, Lievelde 1, Irrgarten en Windingen Hook 1, de top vier van vorig jaar. Er doen heren-, vrouwen en gemixte teams mee. Voor de winnaar van het vrouwenkampioenschap wacht de Gouden Klomp op Hoge Hak.

Publieke tribunes
De wedstrijd is goed te volgen. Er zijn holes in de buurt van landwegen en er is een mogelijkheid om met de scheidsrechter mee te lopen. Van dichtbij te zien zijn hole 3 bij de koetunnel -dit is een oversteek voor koeien onder de weg door naar de kaasboerderij- en hole 8, een spectaculaire hole door een vrachtwagen van veevoerleverancier For Farmers.
Rondom het Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf is er van alles te doen op de boerderij van de familie Weenink. Voor kinderen staat er een klimwand en ze kunnen springen op een groot springkussen. Het terras is open en wie zich graag begeeft tussen de sporters kan de feestavond op zaterdag bezoeken. De band 'Brood op de Plank' zorgt voor een gezellige sfeer.

Vijftien jaar geleden werd bij Kaasboerderij Weenink het allereerste kampioenschap om de nationale titel gehouden. Toen een logisch gevolg van de enorme populariteit van het boerengolfspel. Nu, na vijftien jaar, is boerengolf met recht een sport gebleken. Het gros van de spelers traint er wekelijks bikkelhard voor om zich te kunnen kwalificeren voor het open nationale kampioenschap. Een belangrijk kampioenschap nodigt ook uit om de sport te gaan beoefenen. In de afgelopen maand meldden nieuwe teams zich aan voor de trainingen bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde. De green ligt aan de Eimersweg 3.

Meer berichten