De oldtimertractoren maken een tocht door de regio. Foto: PR
De oldtimertractoren maken een tocht door de regio. Foto: PR

Oldtimerdag met oldtimertractorenrit en diverse activiteiten

Algemeen

ZELHEM - Liefhebbers van oldtimertractoren, -motoren, -werktuigen, enzovoort, kunnen zondag 30 september hun hart ophalen tijdens de Oldtimerdag met oldtimertractorenrit bij Museum Smedekinck in Zelhem.

Het museumterrein is vanaf 13.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Er zijn diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Naast de oldtimertractoren zijn er onder andere oude motoren, stationaire motoren en oude landbouwwerktuigen te zien.

Daarnaast zijn er demonstraties van oude ambachten, hobbyisten en kunstenaars die hun werk laten zien en er is een verkoop van streekproducten. Speciale attractie is ook dit jaar weer een lestractor van AOC Doetinchem, waarmee kinderen, onder begeleiding van een instructeur, zelf achter het stuur een ritje kunnen maken over het erf van Museum Smedekinck. Deze mogelijkheid is er tot de deelnemers aan de oldtimertractorenrit weer terugkeren en de ruimte in beslag nemen. Voor kinderen is er ook een springkussen.

De ruim honderd nostalgische voertuigen die aan de oldtimertractorenrit deelnemen, vertrekken 's morgens om 10.00 uur al. Ze keren, naar verwachting, tussen 14.00 en 15.00 uur terug bij het museum. Daar wordt een groot deel van de voertuigen opgesteld, zodat ze van dichtbij te bewonderen zijn. Er is een route van ca. 40 km uitgezet met daarin enkele vaste punten waar het publiek de voertuigen langs kan zien komen. Na het vertrek bij Smedekinck komen ze tussen 10.00 en 10.15 uur langs de Oranjehof. Omstreeks 11.00 uur rijdt de karavaan over de Bruggenweg in de Slangenburg en van 12.00 tot 13.00 uur is de middagpauze bij 'De Hofshoeve' aan de Nicolaasweg in Halle. Daarna gaan ze via het Wolfersveen en de Aaltenseweg naar camping Wolferswoud, waar om ongeveer 14.00 uur een rondje over de camping wordt gemaakt. Daarna rijden de oldtimers weer richting Museum Smedekinck.

Het gehele museum is deze dag open. In 'de Stal' is een expositie met schilderijen van Gerrie Olthof en houten beelden van Theo Wicherink te zien. De kruidentuin is ook zeker nog een bezoekje waard. De entreeprijs is 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar en leden Salehem hebben gratis toegang.


museumsmedekinck.nl

facebook.com/museumsmedekinck

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant