Jurgen Teunissen werd schutterskoning en koos zijn vrouw Carmen als koningin. Foto: PR
Jurgen Teunissen werd schutterskoning en koos zijn vrouw Carmen als koningin. Foto: PR

Jurgen Teunissen schutterskoning Dremptse kermis

Algemeen

DREMPT - De Dremptse kermis is zaterdagavond 15 september geopend met het vogelschieten voor de jeugd. Er waren maar liefst 52 jongens en meisjes die de vogel eraf wilden schieten. Na acht rondes werd door loting de jeugdkoningin gekozen, Demi Hesse was de gelukkige, zij heeft Jarno Geurts als jeugdkoning gekozen. Bij het vogelschieten werd het laatste stuk van de vogel er door Jurgen Teunissen afgeschoten. Hij werd uitgeroepen tot de schutterskoning, Jurgen koos zijn vrouw Carmen als koningin. Bij de kinderspellen is Kaylee Ouwerkerk prinses en Fin Schlief prins geworden.

Zaterdagavond was er in de tent kinderdisco voor de kinderen uit de onder- en bovenbouw van de lagere school met muziek van V.g. De Sjefkes. De vogel voor het vogelschieten op maandag is later op de avond opgehaald bij de vogelbouwer. Nadat er op de vogel was geproost is deze onder muzikale begeleiding van de Flexband naar het feestterrein gebracht. In de feesttent was er de mogelijkheid tot het voorinschrijven voor het vogelschieten, met de muziek van V.g. De Sjefkes werd het een gezellige avond.

Op zondag 16 september was er de optocht van versierde wagens, -fietsen en loopgroepen. Nadat de bielemannen de boomstam hadden doorgehakt die de doortocht belemmerde kon de optocht vertrekken. Twintig wagens, zeven loopgroepen en twee versierde fietsen deden er mee. De eerste prijs voor de wagens is toegekend aan de wagenbouwers van Import, met het onderwerp 'Cupido'.

Maandagmorgen de 17e werd de kermis geopend door wethouder Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst, hij prees in zijn toespraak de inzet van de mensen die de kermis organiseren. Voor de jongsten was er daarna een kindertheater in zaal het Gouden Paleis, voor de oudere kinderen was er een spellenparcours uitgezet. Door velen werd er deelgenomen aan het vogelschieten, lepelschieten, kegelen en ringrijden, waarbij de onderlinge competitie groot was.

Na de prijsuitreiking werden de jubilarissen Dennis Wonnink en Trees Beuwer gehuldigd die al vele jaren hun bijdrage hebben geleverd aan de kermis, zij ontvingen hiervoor een fraaie speld. Daarna vond de wisseling van de bielemannen plaats. Na zeven jaar de kermis op een geslaagde wijze te hebben begeleid heeft de vriendengroep van Mick Booltink de 'bielemannen bijl' overgedragen aan de vriendengroep van Giel ter Horst. Hierna barstte het feest los in de feesttent van Hoppenreijs, met muziek van de band Melrose. In het Hessenhuus was er ook volop vertier, hier kon lekker worden gegeten met daarbij gezellige livemuziek.

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant