Gijs Jolink, mevrouw Eskes en Andre Endeman, bestuurder van Markenheem. Foto: Rob Wanrooij
Gijs Jolink, mevrouw Eskes en Andre Endeman, bestuurder van Markenheem. Foto: Rob Wanrooij (Foto: )

VIDEO: Achterhoekse vlag gehesen bij Hyndendael in Hummelo

HUMMELO - Maandag 10 september is de Achterhoekse vlag is door bewoonster mevrouw Eskes (95) samen met haar oude buurjongen van de Hummelse hei, Gijs Jolink (Feestfabriek, Zwarte Cross), in de top gehesen bij woonzorgcentrum Hyndendael in Hummelo. Endeman:"Markenheem, een echte Achterhoekse organisatie is trots op deze Achterhoekse vlag".

Eeuwen was de Achterhoek een vlaggeloze staat, dat kon niet langer. Grolsch en de Zwarte Cross namen het initiatief daar verandering in aan te brengen. Niet door zelf de vlag te bepalen, maar door anderen de vlag te laten ontwerpen! 475 inzendingen, 380.000 uitgebrachte stemmen en na een zevenkoppig vakjury beraad, is de vlag van Paul Heutinck uit Winterswijk het ultieme symbool van de Achterhoek geworden.

Paul's ontwerp is geïnspireerd door het typisch Achterhoekse coulisselandschap. De schakering van de lichtgroene vlakken met de donkergroene vlakken zijn een sterk gestileerde weergave van de weilanden en de bossen die de Achterhoek onder meer zo sterk kenmerken. Het a-typische kruis, dat gebogen tussen deze vlakken door loopt, staat voor de kronkelende wegen met bomen erlangs, die met elkaar verbonden zijn.

De Achterhoekse vlag is door Markenheem besteld bij de Feestfabriek waarbij de volledige opbrengst wordt overgemaakt aan Stichting PakAn. Die gaan er weer mooie initiatieven voor de Achterhoek mee 'AnPakken'. Kijk op www.anpakken.nl/over-ons voor meer informatie.

VIDEO

Meer berichten