Hans Kraan schutterskoning Nijmansfeest 'nieuwe stijl'

Hans Kraan met zijn koningin Astrid Radstake en jeugdkoning Guus Veenink met zijn secondant Rutger Mebelder. Foto: PR
Hans Kraan met zijn koningin Astrid Radstake en jeugdkoning Guus Veenink met zijn secondant Rutger Mebelder. Foto: PR (Foto: )

HALLE - Dit jaar vierde Halle-Nijman het Nijmansfeest 'nieuwe stijl', zoals vroeger in een tent in de wei.

Op vrijdagavond was de aftrap van een heel weekend gezelligheid met de toneelvoorstelling van 'De erfenis van tante Bella' (geschreven door Henk Roede). WDZ was goed op dreef en verzorgde een fantastische avond met deze doldwaze klucht. Op zaterdag startte het feest met het binnenhalen van de schutterskoningen van 2017 Rinus Zweers en Thomas Eggink, waarna de volksspelen van start gingen. Middels het aanschaffen van een polsbandje kon iedereen onbeperkt meedoen met de diverse spelletjes en een gooi doen naar de prijzen.

En natuurlijk stond zowel bij de jeugd als de volwassenen de strijd om 'de vogel' centraal. Uiteindelijk was Guus Veenink bij de jeugd de winnaar en niet veel later slaagde Hans Kraan bij de grote vogel erin het beslissende schot te lossen. Die avond gingen als vanouds de voetjes van de vloer onder muzikale leiding van DJ Daan, DJ Alec Malmberg en Musicmaatje. Maar daarmee was het nog niet gedaan, want op zondagmiddag volgde het Frühshoppen met medewerking van Freeline. Vele bezoekers waren de kast weer ingedoken voor hun Tiroler outfit. En daarmee kwam dan echt een einde aan Nijmansfeest 2018!

Uitslagen volksspelen
Vogel: Hans Kraan. Jeugdvogel: Guus Veenink. Bierpulschuiven: Barry Verhoef. WC borstel werpen: Niek Menkhorst. Balero: Dyonne Post. Roulettebaan: Abel Menkhorst. Schijfschieten: Dick Teeuwsen. Fladderschieten: Jan Veenink. Doeltrappen: Marcel Mebelder.
Zenuwenspiraal: Marieke Mebelder. Sjoelen om de hoek: Inge Vrieze

Meer berichten