Henk en Johanna Jolink delen al 65 jaar lief en leed. Foto: Jan Knoef
Henk en Johanna Jolink delen al 65 jaar lief en leed. Foto: Jan Knoef

Briljanten paar Henk en Johanna Jolink vullen elkaar nog altijd aan

ZELHEM - Eigenlijk kunnen we hetzelfde verhaal en ook de foto van vijf jaar geleden opnieuw plaatsen, want de inmiddels 92-jarige jubilarissen hebben de afgelopen vijf jaar prima doorstaan. Natuurlijk, ze zijn vijf jaar ouder geworden, waardoor het geheugen van Henk nog iets verder is achteruit gegaan evenals de mobiliteit van Johanna, maar ze wonen nog steeds zelfstandig en met een beetje thuishulp en een paar dagen dagopvang voor Henk, redden ze het nog prima. Een ander verschil met vijf jaar geleden is de aanwezigheid van burgemeester Marianne Besselink. Vijf jaar geleden had de toenmalige burgemeester Henk Aalderink aanwezig willen zijn, maar had afgezegd door ziekte, waarop Johanna toen de hoop uitsprak dat hij later alsnog even langs zou komen.

Door Jan Knoef

Henk en Johanna trouwden 65 jaar geleden, nadat ze elkaar op de Doetinchemse kermis hadden ontmoet. Henk uit Oosselt en Johanna uit Wijnbergen-Braamt waren verliefd op het eerste oog en lieten elkaar niet meer los. Toen ze een houten noodwoning zonder voorzieningen in het Loo bij Zelhem konden krijgen, trouwden ze en kwamen naar Zelhem. Met het vierde kind op komst werd het huisje wel erg klein en ging Henk eens bij de gemeente vragen of er geen bouwkavel was voor hem en zijn gezin. Die bleek er te zijn aan de Troelstrastraat en het paar woont nog steeds in de woning die toen, in 1961, werd gebouwd.

Henk was altijd actief. Naast zijn werk bij Pelgrim in Gaanderen hield hij van fietsen en zwemmen. Tuinieren daarentegen vond hij maar niets. Dit in tegenstelling tot Johanna, die nog steeds graag in de tuin werkt en daarnaast houdt van lezen en samen TV kijken en zo vullen ze elkaar al 65 jaar prima aan.

Het briljanten huwelijksfeest werd zondag 2 september gevierd met een klein feestje voor familie en bekenden.

Meer berichten