Een kleine lederhosen showroom in Hengelo

Pim Michels uit Hengelo is gek op oktoberfeesten en op de bijbehorende kledij. Foto: Jan Ruland van den Brink
Pim Michels uit Hengelo is gek op oktoberfeesten en op de bijbehorende kledij. Foto: Jan Ruland van den Brink

HENGELO - Dat is een echte! Wat gaaf!' Pim Michels herinnert zich de reactie van menig bezoeker nog als de dag van gisteren. De op de kop getikte katoenen lederhose die hij tijdens zijn allereerste bezoek aan een Oktoberfest droeg, was helaas snel kapot. Een jaar later was hij tot in Zuid-Duitsland op zoek gegaan naar een topbroek. En met gewenst resultaat. Deze moesten zijn vrienden ook zien én hebben!

De Hengeloër merkt al snel dat er ook buiten zijn vriendengroep interesse is. Een handeltje is geboren. Inmiddels zes jaar later, verkoopt Pim de traditionele Duitse kledij via de webshop www.lederhosenwinkel.nl aan feestgangers uit Nederland en België. Een uit de hand gelopen hobby met deze tijd van het jaar als hoogtepunt. "In september en oktober is het echt even flink gasgeven", aldus Pim.

"Het is iets ongemakkelijk als er steeds onbekenden bij je thuis langskomen om lederhosen te passen. Ook mijn vrouw helpt mij mee en vond het soms ook ongemakkelijk", verteld hij met een glimlach. Sinds enge maanden huurt de Oktoberfest-liefhebber een bedrijfspand aan de Winkelsweg 2 in Hengelo, een kantoorruimte die tevens als opslagruimte dient. Op afspraak zijn mensen welkom om eens te kijken en uiteraard ook om te passen.

Diverse modellen in de showroom van lederhosenwinkel.nl, zijn vernoemd naar zijn vrienden. Zo zijn er onder andere lederhose Roland van hertenleer, lederhose Remco van runderleer en het trachtenvest Sander.

Sommige broeken kosten honderden euro's, maar wie een passie heeft voor deze kledij blijkt het geld ervoor over te hebben. "Er zijn heel wat mensen op zoek naar net wat extra. Niet een artikel waar iedereen in rondloopt", aldus Pim. "Het is juist de kwaliteit die de doorslag geeft bij de meeste mensen." Alle lederhosen bij lederhosenwinkel.nl zijn gemaakt van 100% leer. Kies je voor basis suède leer of voor bijvoorbeeld exclusief hertenleer, daar zit het prijsverschil in.

Ondanks het feit dat het om een webshop gaat, is er veel persoonlijk contact voor de geïnteresseerden. Via zijn 'lederhose-hotline', zoals Pim zijn telefoon noemt, spreekt hij regelmatig de liefhebbers. Regelmatig verschijnen in zijn mailbox de feestfoto's.

Met de aankomende oktoberfeesten op komst er ook 'gelikt' voor de dag komen? Maak nu kennis en ontvang nu een paar GRATIS sokken, bij bestelling vanaf 25 euro. Vul de code ACHTERHOEK in op: www.lederhosenwinkel.nl/?utm_source=achterhoeknieuws&utm_medium=tekst

Meer berichten