Petra Stoltenborg uit Laag-Keppel ontving het 'Bijltje' van de Bielemannen. Foto: PR
Petra Stoltenborg uit Laag-Keppel ontving het 'Bijltje' van de Bielemannen. Foto: PR

Petra Stoltenborg is 'Vrijwilliger van het Jaar 2018 Keppel & Eldrik'

Algemeen

HOOG KEPPEL - Op zaterdag 1 september tijdens het jaarlijkse Volksfeest Keppel & Eldrik ontving Petra Stoltenborg uit Laag-Keppel het 'Bijltje' van de Bielemannen. Het 'Bijltje' is een onderscheiding die wordt toegekend aan de meest opvallende vrijwilliger van de dorpen Hoog-Keppel, Laag-Keppel en buurtschap Eldrik.

Het 'Bijltje' van Keppel & Eldrik wordt uitgereikt aan vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap en haar voorzieningen en daarmee het behoud van leefbaarheid in de dorpen stimuleren.

Prijs niet verwacht
Jarenlang heeft Petra zich ingezet voor de, sinds dit schooljaar opgeheven, basisschool De Bongerd in Hoog-Keppel. Zo naaide zij kledingstukken voor het jaarlijkse schooltheater. Ook voorziet Petra de lopers van de Keppelrun van water en konden de kinderen zich jarenlang tijdens het Volksfeest onder haar toeziend oog vermaken bij de spelletjes. Tevens is Petra actief als vos bij de vossenjacht bij de Koningsdag en zet zij zich met naald en draad in voor de Bielemannen.

"De prijs had ik totaal niet verwacht, want ik hoef voor mijn werkzaamheden niet per se in de spotlights te staan", vertelt Petra Stoltenborg. Ze voelt zich echter zeer vereerd en draagt de prijs met bijzonder veel trots.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant