Volksfeest Keppel en Eldrik. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
Volksfeest Keppel en Eldrik. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink

Volksfeest Keppel en Eldrik

Algemeen

KEPPEL/ELDRIK - Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september vieren Keppel en Eldrik het Volksfeest met een kermis, optocht, zeskamp en vogelschieten.

Zondagmiddag 26 augustus start het volksfeest met een puzzeltocht per fiets door de kernen van Laag-Keppel, Hoog-Keppel en het mooie buitengebied van Eldrik. De tocht is zodanig opgezet, dat het hele gezin er met plezier aan kan deelnemen. De start van de puzzeltocht is om 13.30 uur bij de Hessenhal in Hoog-Keppel.

Woensdag 29 augustus begint de optocht van de kleine schutterij. Verzamelen bij Dorpshuis Keppel / De Bongerd in Hoog-Keppel. Met de schuttermajoor, vaandelzwaaier, bielemannen en bloemenmeisjes vertrekt de optocht rond 13.30 uur vanaf het sportcafé van de Hessenhal in Hoog-Keppel met de huifkar naar de eindbestemming Eldrik. Onderweg wordt op diverse plekken het vaandel geslagen. De bielemannen hakken her en der geplaatste paaltjes om. In Eldrik nemen de kinderen op het terrein van camping Siebieverden deel aan de speciaal voor hen georganiseerde spelletjes.

Vrijdag 31 augustus 19.00 uur start de zeskamp met behendigheidsspelen bij het Hessenbad in Hoog-Keppel. De teams bestaan uit minimaal vier personen (leeftijd vanaf 12 jaar). Deelname is voor jong (basisschool al verlaten) en oud. Inschrijven bij Coen van Beek, telefoon 06-53630502. De finish van de zeskamp is bij de feesttent op de Van Panhuysbrink in Hoog-Keppel, met medewerking van dj Niels.

Zaterdag 1 september wordt om 9.00 uur op het Wilhelminaplantsoen in Laag-Keppel verzameld voor de optocht. Er is koffie en thee. Na de keuring start de optocht om 9.30 uur en eindigt rond 12.00 uur in Hoog-Keppel. De vaandelzwaaier, de bielemannen en muziekvereniging Olden Keppel begeleiden de optocht.

Het vogelschieten begint om 12.30 uur. 's Middags zijn de volksspelen, waaronder vrije-baan kegelen, ringsteken en kruisboogschieten.
In de avonds vanaf 20.00 uur worden de prijzen uitgereikt en is het feest in de tent op de Van Panhuysbrink. Als afsluiting wordt aan de rand van de golfbaan, op de hoek van de Prinsenweg en de Burg. Vrijlandweg, vuurwerk afgestoken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant