Schutterskoningin Kim met haar vriend Wilco. Foto: P. Posthuma
Schutterskoningin Kim met haar vriend Wilco. Foto: P. Posthuma

Velswijk heeft opnieuw een schutterskoningin

Algemeen

VELSWIJK - In het derde weekend van augustus vond traditiegetrouw het Velswieksfeest plaats. Al op woensdagavond was het erg gezellig in buurthuis d'n Dreajer tijdens het evalueren van de fietstocht en het inschrijven voor het vogelschieten.

Op vrijdagavond stond in de tent voor d'n Draejer Hik uit Hummelo op het podium die een gezellige muzikale avond verzorgde. Toen op zaterdagochtend de vendeliers rond de klok van 11.00 uur de officiële opening verzorgd hadden, was het tijd voor het vogelschieten. De vogel bleek taai want er waren heel wat schoten nodig voordat het uiteindelijk Kim Remmelink lukte om de vogel naar beneden te krijgen. Velswijk had voor het derde jaar op rij een schutterskoningin. Na het vogelschieten kon iedereen zijn laatste energie kwijt in de zeskamp. Zaterdagavond zorgde Mood voor een spetterend feest in de tent.

De zondag stond zoals elk jaar in het teken van de optocht. Enkele grote wagens afgewisseld met wat loopgroepen trokken door Velswijk. Direct na de optocht moest de weg vrij worden gemaakt voor 'De ronde van de Achterhoek.' Deze kwam namelijk midden over het feestterrein. Aangemoedigd door een grote groep mensen kregen de wielrenners in Velswijk weer wat extra energie. Sommigen pakten zelfs de aangeboden en dorstlessende biertjes aan. Een succesvolle muziekbingo en verloting gaven invulling aan de rest van de middag en met de prijsuitreiking kwam er een officieel eind aan het geslaagde Velswieksfeest 2018.

Uitslagen volksspelen:
Vogelschieten:
Romp: Kim Remmelink
Kop: Eddie Wesselink
Rechter vleugel: Sylvia Willemsen
Linker Vleugel: Peter Posthuma
Staart: Ciska van Velzen

Schijfschieten:
1.Peter Posthuma
2.Ronnie Bloemendal/Herbert Schieven

Ringrijden:
1. Colet Migchelbrink
2. Jeannette van den Toorn
3. Yet Gerritsen

Uitslag Zeskamp:
1. De Blonde Deerntjes
2. Old Stars/Wilco je moeder roept

Uitslagen optocht:
Grote wagens:
1. De Boomkampjes
2. The Pirates of the Keijenborg
3. De Clitter

Kleine wagens:
1. Hittegolf
2. Uitbreiding Velswijk

Loopgroepen:
1. Om op te vreten

Individuen en duo's:
1. In m'n eentje

Schutterskoningin Kim met Eddie en Eduard, de omroepers tijdens het vogelschieten. Foto: P. Posthuma

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant