De band HIK opent het Velswieksfeest. Foto: PR
De band HIK opent het Velswieksfeest. Foto: PR

Velswijk maakt zich klaar voor Velswieksfeest 2018

Algemeen

VELSWIJK - Het jaarlijkse Velswieksfeest vindt 17, 18 en 19 augustus in Velswijk plaats. De ingrediënten zijn er: een fietstocht, feest met HIK, volksspelen met vaandelhulde en vogelschieten en de optocht.

Zoals inmiddels al enige jaren traditie is, wordt het feest op woensdagavond gestart met een fietstocht. Hiervoor kan men vanaf 19.00 uur starten bij D'n Draejer. Vanaf 20.30 uur is vervolgens het opgeven voor het vogelschieten mogelijk.

Op vrijdagavond 17 augustus, de welbekende 'veurgleujoavond' gaat de formatie HIK uit Hummelo ervoor zorgen dat het dak van de tent gaat. Voor D'n Draejer is de feesttent opgebouwd met daarin een gezellig podium, tap en dansvloer. Aan de band HIK is dan de schone taak om de voetjes van het feestende publiek weer van de vloer te krijgen. Gezelligheid en interactie met het publiek staat hoog in het vaandel. Met een accordeon, vele dialect-talige nummers afgewisseld met Nederlands-, Duits en Engels-talige feest- en rockmuziek voor jong én oud, wordt het een HIK feest van herkenning. Deze avond is vrij toegankelijk voor iedereen.

Zaterdag 18 augustus staat in het teken van de volksspelen. Om 11.00 uur wordt er gestart met een vaandelhulde van de vendeliers ter ere van de huidige koningin Nienke Hilhorst. Vervolgens zal zij het eerste schot op de vogel lossen. Naast het vogelschieten is er natuurlijk ook aan de allerkleinsten gedacht en zullen er weer kinderspelen plaatsvinden. De festivalweide is het hele weekend door de jeugd te gebruiken. Hier zullen ze botsauto's, een schietkraam, een draaimolen en enkele andere leuke attracties vinden.
Zodra de vogel eraf ligt en de nieuwe koning of koningin van Velswijk bekend is, start de zeskamp. Opgeven hiervoor is nog tot aanvang van de zeskamp mogelijk.
Kans op bijkomen van deze actieve dag is er nauwelijks, want al om 20.30 uur gaat de tent weer open en zorgt de band 'Mood' voor de muzikale invulling van de avond. Deze allround coverband bestaande uit vijf jonge gasten brengt als liveband de DJ-experience naar Velswijk toe. Dit belooft een geweldige avond te worden. Toegang voor deze avond is gratis op vertoon van een lidmaatschapkaart van DBO Velswijk. Toegangsprijs voor niet leden is 5 euro.

Op zondagmiddag de 19de trekt vanaf 13.30 uur de optocht door Velswijk. Dit jaar zal Malletband SMD voor de muzikale omlijsting zorgen. Ook folkroristische dansgroep Wi'j eren 't Olde zal het Velswieksfeest met hun deelname verblijden. Aansluitend aan de optocht gaat het feest verder in de tent. Tijdens deze middag zal er ook nog tijd zijn voor een verloting en wegens het grandioze succes van vorig jaar heeft de organisatie besloten ook dit jaar weer een muziekbingo te organiseren.
Het feestweekend wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de volksspelen en de optocht. Graag tot ziens tijdens het Velswieksfeest 2018.


www.velswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant