Dialectdienst bij museum Smedekinck

Algemeen

ZELHEM - Net als in beide voorgaande jaren organiseert de Lambertikerkgemeente in Zelhem in samenwerking met Museum Smedekinck ook dit jaar weer een dialectdienst. Deze wordt gehouden op zondag 19 augustus bij Museum Smedekinck, als het weer het toelaat in de open lucht. De kerkdienst begint om 10 uur. Iedereen is van harte welkom.

In de regio zijn er met enige regelmaat kerkdiensten in het dialect. "Voor mensen die van huis uit het dialect als moedertaal hebben meegekregen betekent een kerkdienst in het dialect een bijzondere ervaring", zegt Gerrit Wesselink, die de beide eerste dialectdiensten bij Museum Smedekinck leidde. "Door gebruik te maken van het dialect komt de betekenis van hetgeen we horen en beleven in het geloof, in het lezen van de Bijbel, in het zingen en bidden toch dichterbij. Uitdrukkingen en standaardbewoordingen worden net even iets anders weergegeven dan gewoonlijk het geval is en daarmee is de belevenis intenser, dichterbij."
Dit jaar wordt de dialectdienst geleid door Roelie Reiling. Zij is werkzaam bij 's Heeren Loo als predikant en geestelijk verzorger van mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk. Reiling is opgegroeid in Aalten en woont nu in Steenderen. Het Achterhoeks dialect is haar moedertaal, die ze tijdens de kerkdienst graag met de bezoekers wil delen.
Muzikale medewerking aan de dienst wordt verleend door blokfluitgroep Vivente.

Museum Smedekinck
Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem
www.museumsmedekinck.nl
www.facebook.com/museumsmedekinck

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant